fr

Quinoa met geroosterde wintergroentjes

  • Tijd 70 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 300g quinoa
  • 200g rode bieten
  • 200g rapen
  • 200g pompoen
  • 200g zoete aardappelen
  • 2 sjalotten
  • 40g pompoenpitten
  • 15cl rijstazijn
  • 80cl groentenbouillon
  • 40g Balade Dagelijkse Roomboter
  • Olijfolie
  • 2 takjes platte peterselie
  • Zout en zwarte peper

Quinoa met geroosterde wintergroentjes

  • Tijd 70 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 ° C.
  • Schil de groenten. Snijd ze in kleine blokjes. Leg ze in een ovenschaal zonder door elkaar te scheppen. Giet een scheutje olijfolie over de groenten en kruid met zout en peper.
  • Bak gedurende 25 tot 30 minuten, schep  de groenten regelmatig om.
  • Verwarm de groentenbouillon.
  • Hak de sjalotten fijn.
  • Fruit ze in de boter zonder bruin te laten worden. Voeg de quinoa toe en schep door elkaar.
  • Voeg de rijstazijn toe en kook op middelhoog vuur tot er een bouillon ontstaat. (Het doel van het koken is om de alcohol uit de azijn te verdampen).
  • Draai het vuur laag en voeg de groentebouillon in delen toe, totdat de quinoa gaar is. Kruid af met peper.
  • Rooster de pompoenpitten.
  • Verdeel de quinoa over de borden. Voeg geroosterde groenten en geroosterde pompoenpitten toe.
  • Decoreer met blaadjes peterselie.