fr

Kerstkoekjes

Kerstkoekjes
  • Tijd 70 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 70 g 0% lactose Balade-boter
  • 25 g suiker
  • 1 ei
  • 1 el honing
  • Gemalen kaneel
  • 200 g bloemsuiker
  • 1 eiwit
  • 1 pot Balade I Love Choco
  • 1/2 citroen (het sap)
  • Voedselkleurstof (optioneel)
  • 150 g bloem

Kerstkoekjes

Kerstkoekjes
  • Tijd 70 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Voor de koekjes (voor ongeveer 20 koekjes):
 
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng bloem, suiker en kaneel.
  • Doe de malse boter erbij in kleine stukjes en kneed met je vingers tot een kruimelige mengeling.
  • Voeg het losgeklopte ei toe en kneed tot een homogeen deeg.
  • Wikkel de deegbal in huishoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit met een deegrol, tot een dikte van ongeveer 5 mm.
  • Steek kleine mannetjes uit met de hulp van een uitsteekvorm.
  • Bak 20 min. in de oven, hou de koekjes wel in het oog.
  • Laat afkoelen.
 
Voor het glazuur:
 
  • Meng de bloemsuiker met het eiwit, de kleurstof en het citroensap tot een homogeen papje.
  • Laat je creativiteit de vrije loop en gebruik het glazuur, de I Love Choco-pasta en eventueel ook andere eetbare decoratie om je kerstkoekjes nog meer op te vrolijken!
Neem deel aan de wedstrijd