fr

Karamelflan met chocolade

  • Tijd 75 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 8 personen
___
  • 1l melk
  • 170g Balade chocopasta puur
  • 1 snuifje(s) zout
  • 190g poedersuiker
  • 1 stokje(s) vanille
  • 1 tl citroensap
  • 8 eieren

Karamelflan met chocolade

  • Tijd 75 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Doe 100 g suiker met 1 el water en het citroensap in een pan.
  • Breng aan de kook tot de karamel lichtjes kleurt.
  • Draai het vuur uit en laat afkoelen.
  • Verdeel de karamelsaus over kleine ovenvaste schaaltjes of ramequins en zorg dat de hele bodem bedekt is.
  • Laat afkoelen.
  • Verwarm de melk en de chocopasta met het gespleten vanillestokje.
  • Draai het vuur uit net voor het kookpunt bereikt is.
  • Laat 10 minuten trekken.
  • Verwijder het vanillestokje.
  • Klop de eieren met 90 g suiker los in een diepe kom.
  • Voeg de chocolademelk toe en roer, zonder garde.
  • Zeef het mengsel met een puntzeef en laat afkoelen tot het schuimlaagje verdwenen is.
  • Giet de crème in de potjes met de karamel en plaats ze in een ovenschaal.
  • Vul de schaal tot 3/4 met kokend water.
  • Bak 1 uur op 150°C.
  • Controleer met de punt van een mes of de flan gaar is.
  • Haal de potjes uit de oven en plaats ze in de koelkast.
  • Snijd voorzichtig met een mesje rond de rand van het potje en keer de flan om op een bord, net voor het opdienen.