fr

Vanillecake gevuld met chocopasta

  • Tijd 65 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 200g bloem
  • 200g gezouten boter op kamertemperatuur
  • 200g eieren
  • 200g suiker
  • 1,5 tl vanille-extract
  • 1 zakje bakpoeder
  • 300g aardbeien
  • Bloemsuiker
  • Kleine blaadjes munt
  • 130g Balade chocopasta puur

Vanillecake gevuld met chocopasta

  • Tijd 65 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Mix de eieren met de suiker tot een schuimige bereiding.
  • Voeg de vanille toe.
  • Blijf voortdurend roeren en voeg ondertussen de gezeefde bloem en het bakpoeder toe.
  • Smelt de boter op een zacht vuur.
  • Laat de boter eerst afkoelen en meng hem dan onder de bereiding.
  • Stort het cakemengsel in een taartvorm bedekt met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Plaats de cake in de oven en verlaag de temperatuur naar 160°C.
  • Bak 45 minuten.
  • Als je vindt dat de bovenkant te snel bruin wordt, dek je de taartvorm gaandeweg af.
  • Controleer de gaarheid door met een brochettespies in de cake te prikken.
  • Als er geen beslag meer aan de punt blijft kleven is de cake gaar.
  • Haal hem uit de oven en laat afkoelen.
  • Haal uit de vorm en snijd de cake overlangs doormidden. 
  • Smelt de chocopasta au bain-marie en smeer de helft uit over de onderste cakehelft.
  • Bedek met de bovenste cakehelft en bestrijk met de resterende chocopasta.
  • Snijd de aardbeien in vieren.
  • Versier de cake met de aardbeien en kleine muntblaadjes.
  • Bestrooi met bloemsuiker.