fr

Zandkoekjes met glazuur

  • Tijd 150 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 200g poedersuiker
  • 375g bloem
  • Voedingskleurstoffen, cupcake- of koekjesdecoratie
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 eiwit
  • 3 tl citroensap
  • 200g bloemsuiker
  • 230g boter op kamertemperatuur
  • 5g bakpoeder

Zandkoekjes met glazuur

  • Tijd 150 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Smelt de boter op een zacht vuur.
  • Meng de boter en de poedersuiker tot een romige textuur.
  • Voeg het ei en het vanille-extract toe.
  • Meng beetje bij beetje de bloem en het bakpoeder onder het beslag.
  • Dek af met huishoudfolie en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm dikte.
  • Steek het deeg uit met verschillende uitsteekvormpjes.
  • Plaats de figuurtjes op een bakplaat met bakpapier en laat 10 minuten uitharden in de koelkast, zodat de vorm goed bewaard blijft.
  • Bak 8 tot 10 minuten in de oven, tot de zandkoekjes lichtjes kleuren.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  • Meng het eiwit met de bloemsuiker tot een stevige suikerpasta.
  • Voeg een beetje citroensap toe en blijf roeren.
  • Voeg nog wat druppels citroensap toe als de pasta te dik is.
  • Verdeel het glazuur in twee of drie kommetjes, afhankelijk van het aantal gewenste kleuren.
  • Druppel wat voedingskleurstof in elke kom en meng goed.
  • Versier de koekjes met het glazuur en met wat cakejesdecoratie.
  • Laat ongeveer een uur drogen.