fr

Gehaktballetjes met mandarijn-peterselieroomsaus en rijst

Gehaktballetjes met mandarijn-peterselieroomsaus en rijst
  • Tijd 45 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 uien
  • 100ml gevogeltebouillon
  • 1 el mosterd à l’ancienne
  • 1 ei
  • 200ml Balade-room So Light
  • Olijfolie
  • Zout, zwarte peper
  • 2 takjes platte peterselie
  • 50g paneermeel
  • 20cl mandarijnsap
  • 500g gemengd varken-Kalf
  • 1 cas/kl kl zeste van mandarijn (ongeveer 4 mandarijntjes)

Gehaktballetjes met mandarijn-peterselieroomsaus en rijst

Gehaktballetjes met mandarijn-peterselieroomsaus en rijst
  • Tijd 45 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Snipper de ui en hak de peterselie fijn.
  • Meng het vlees met de helft van de gesnipperde ui, het ei het paneermeel, zout en peper.
  • Vorm balletjes, iets groter dan een walnoot. Leg de gehaktballetjes op een ovenschaal met bakpapier en bak 20 minuten op 180°C.
  • Fruit de rest van de ui met een eetlepel olijfolie in een pan op een zacht vuur, tot ze glazig worden.
  • Voeg de laurierblaadjes, het mandarijnsap en de mandarijnzeste toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de mosterd, de bouillon, de room en de gehaktballetjes toe en laat nog 5 minuten koken.
  • Kruid met peper en zout. Serveer met rijst.