fr

Romige shakshuka door @Ascookedbyginger

< Romige shakshuka door @Ascookedbyginger
  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 100 ml Balade Culinaire Room 20%
  • 125 g witte bonen (=uitgelekt gewicht)
  • 400 g 1 blik tomatenblokjes
  • 75 g feta
  • 2-4 eieren
  • 1 sjalot
  • 1 teen look
  • 1 rode paprika
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 currypoeder
  • 1 Snufje chilipoeder
  • Verse peterselie
  • Peper, zout
  • Olijfolie
  • Brood naar keuze

Romige shakshuka door @Ascookedbyginger

Romige shakshuka door @Ascookedbyginger
  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Verwarm je oven voor op 180°C. Versnipper de sjalot en de look en snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan die ook in de oven mag en bak er de sjalot, look en paprika in aan. Voeg de komijn, paprikapoeder, kurkuma, currypoeder en chilipoeder toe. Kruid ook stevig met peper en zout.
  • Laat 5 minuten garen op een gemiddeld vuurtje en zet het vuur dan weer hoger. Voeg de tomatenblokjes toe, samen met de witte bonen. Warm door en voeg dan de room toe. Breng aan de kook en laat koken tot de saus voldoende is ingedikt.
  • Maak met een lepel gaatjes in de saus en breek er de eitjes in (hoeveelheid eitjes is naar keuze). Verkruimel er de feta over en zet 7-8 minuten in de oven.
  • Werk af met verse peterselie en peper. Eet met brood naar keuze.