fr

Linzenballetjes met koriander-tahinisaus en rode koolsalade

  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 15 cl Balade Culinaire Room 20%
  • 300 g linzen
  • 50 g kikkererwtenmeel
  • 400 g rode kool
  • 1 el chiazaad
  • 1 ei
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje koriander
  • 2 el tahini (sesamboter)
  • 1/4 1/4 tl limoenschil (bio of onbehandeld)
  • 1 citroen
  • 50 g paneermeel
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zoete paprika

Linzenballetjes met koriander-tahinisaus en rode koolsalade

  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Spoel de linzen ​​met koud water, giet ze af en kook ze gaar in kokend water. Giet ze af. Pureer ze met een aardappelstamper. Laten afkoelen.
  • Pel de ui. Hak ‘m en bak 5 minuten in 1 eetlepel olijfolie. Haal van het vuur.
  • Hak de koriander en de knoflook fijn.
  • Meng de gekookte linzen, ui, de helft van de koriander, knoflook, komijn, citroenschil, chiazaad, ei en kikkererwtenmeel. Laat 10 minuten staan ​​om het mengsel dik te laten worden.
  • Maak balletjes en rol ze door het paneermeel. Bak ze bruin in een pan met een beetje olijfolie.
  • Meng de tahini, 4 eetlepels water, room, 2 eetlepels citroensap, rest van de koriander, 1 theelepel zoete paprika, 1 snuifje gemalen komijn en peper.
  • Hak de rode kool fijn met een mandoline. Maak een vinaigrette met 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, peper en breng de koolsalade op smaak.
  • Serveer de balletjes met saus en salade.