fr

Gebak met frambozen

  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 8 personen
___
  • 20 cl Balade Culinaire Room 20%
  • 180 g patisseriebloem
  • 100 g rietsuiker
  • 4 eieren
  • 1/2 tl citroenschil (bio of onbehandeld)
  • 1 tl vloeibaar vanille-extract
  • 300 g frambozen
  • 30 cl halfvolle melk
  • Boter om de bakvorm in te smeren

Gebak met frambozen

  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Klop in een grote kom de eieren en de suiker tot een schuimig mengsel.
  • Voeg de bloem toe en meng goed tot het een glad beslag is. Voeg citroenrasp en vanille toe. Meng. Smeer een ovenschaal (25 tot 30 cm diameter) met boter in. Giet het beslag in de schaal. Voeg de frambozen toe.
  • Bak 40 à 45 minuten.
  • Laat volledig afkoelen alvorens te serveren.

Suggestie: je kan dit recept ook bereiden met verse ontpitte kersen, verse abrikozen, verse vijgen of gedroogde ontpitte pruimen (20 minuten in warmeEarl Grey-thee marineren en laten uitlekken).