Deel dat recept
Bedankt voor het delen!
SluitenKook de rijst gaar in water. Giet af.
Hak de ui fijn. Verhit 5 minuten in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en blijf 3 minuten al roerend verder bakken.
Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan.
Hak de dille en muntblaadjes fijn.
Snijd de ‘hoed’ van de tomaten. Haal met een kleine lepel voorzichtig het vruchtvlees eruit. Hak de inhoud van de tomaten fijn. Bewaar het vruchtvlees van 5 tomaten voor de vulling. Doe de rest van het vruchtvlees en het sap van de tomaten in een ovenschotel. Plaats de tomaten erop.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Meng de gekookte rijst, room, kruiden, pijnboompitten, uienmengsel en tomatenpuree. Voeg peper toe.
Vul de tomaten met dit mengsel.
Besprenkel met olijfolie.
Bak gedurende 45 minuten.
Serveer warm of op kamertemperatuur met een salade.
Suggestie: je kan de pijnboompitten vervangen door zonnebloempitten.
Dit recept scoort:
Ideeën voor familie-uitjes, seizoensspecialiteiten, allerlei soorten tips... Wil je je laten inspireren door Balade? Of je kennis perfectioneren of iets nieuws ontdekken? Onze artikels zullen je zeker verrassen en je nieuwsgierigheid prikkelen.
Alle artikels