fr

IJslolly’s aardbei-eenhoorn

< IJslolly’s aardbei-eenhoorn
  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 8 personen
___
  • 75 g aardbeien
  • 10 cl Balade lichte room 18%
  • 7,5 g suiker
  • 62,5 g witte chocolade
  • Kleurrijke sprinkels
  • Gekleurd suikerdeeg (rolfondant)
  • Eetbare stift of kleurstof

IJslolly’s aardbei-eenhoorn

IJslolly’s aardbei-eenhoorn
  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Lichte room met aardbeien
 
  • Spoel en verwijder het kroontje van de aardbeien, halveer ze.
  • Voeg de lichte room 18% naar smaak toe.
  • Mix en giet het mengsel in ijslollyvormpjes.
  • Laat minstens 12u. in de diepvries opstijven.
 
Decoratie met rolfondant
 
  • Kneed het suikerdeeg met de hand helemaal mals en maak de hoorntjes van eenhoorns en de kleine oortjes in een kleur naar keuze.
 
Omhulsel van witte chocolade
 
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Giet de chocolade in een hoge kom of mug als het mooi egaal is, zodat je de ijslolly’s er helemaal in kunt onderdompelen. Zorg ervoor dat de gesmolten chocolade niet te warm is.
  • Dompel elke diepgevroren ijslolly volledig onder, zodat de lolly tot onderaan bedekt is met chocolade.
  • Plaats de lolly’s dan op een vel bakpapier of op een mat met antiaanbaklaag.
 
Het maken van de eenhoorn
 
Hou je versieringen bij de hand, zodat de ijslolly’s niet smelten tijdens het maken.
 
  • Duw elke hoorn voorzichtig in de chocolade aan de bovenkant van de ijslolly’s.
  • Doe hetzelfde met de oortjes.
  • Besprenkel de bovenkant van de ijslolly’s met de kleurige sprinkels.
  • Plaats minimaal 4u. in de diepvries.
  • Haal de ijslolly’s uit de diepvries en teken de ogen van de eenhoorn met een eetbare stift, of met een tandenstoker die je in water met eetbare kleurstof hebt gedopt.
  • De eenhoornlolly’s met aardbei zijn klaar om op te eten!