fr

Brunch

Brunch

Hoe organiseert u een brunch?

___
Rangschik de schotels volgens thema op een grote tafel: een deel met ontbijtschotels, een deel met 'hoofdgerechten' en een deel met desserts. Een tip: zorg voor genoeg servetten, want veel gerechten worden met de handen gegeten.

Zoet als opener (en afsluiter) ...

___
Bij een brunch horen natuurlijk koffiekoeken (croissants, chocoladebroodjes enz.). Om uw buffettafel nog leuker te maken, kunt u ook voor de schattige miniversies kiezen.
Zoekt u iets origineels? Probeer dan wentelteefjes, afgewerkt met gekaramelliseerde peren. Of een romige rijstpap met een laagje gesmolten pure chocolade, net als een dame blanche. Onweerstaanbaar!
Een milkshake met seizoenfruit, geserveerd met een bolletje vanilleroomijs, valt ook altijd in de smaak.

... en daarna iets hartigs!

___
Zoals carpaccio van (fijn gesneden) avocado met een marinade met groene kruiden (peterselie, bieslook, waterkers).
Eieren zijn ook een goed idee. U kunt ze bijvoorbeeld roerbakken met een beetje room en fijngehakte muntblaadjes. Lekker bij een tonijnsalade: geplette hardgekookte eieren, fijngesneden sjalotten en augurken en mayonaise.
De artisjok, een op-en-top zomerse groente, is ook heerlijk in een Italiaanse quiche met gorgonzola. 

Internationale zomertips?

___
Een brunch is een ideaal moment om het lekkerste uit de internationale keuken op tafel te zetten.
Laat u bijvoorbeeld inspireren door Scandinavië met een lekker roggebrood met stukjes gerookte vis, room en dille, radijsjes en mierikswortel.
Of door Griekenland: wat denkt u van Griekse yoghurt met blokjes fetakaas, knoflook en schijfjes komkommer?
Licht geroosterd brood met verse tomatenpuree en rauwe ham (serrano) is een heerlijk Spaans gerechtje.
Voeg ook een Amerikaanse toets toe met de bekende caesarsalade (Romeinse sla, vinaigrette met mosterd en look, verkruimelde parmezaan, croutons).
En probeer eens ranchero-eieren uit Mexico: een ei op een bedje van gebakken zwarte bonen met schijfjes avocado, peper, room en geraspte cheddar. 

De nieuwste trend: de 'slunch'

___
De 'slunch' is een combinatie van vieruurtje en avondmaal. Hij wordt opgediend rond 16 en 17 uur en begint meestal met zoete hapjes. Daarna komen de hartige gerechten!

HET PERFECTE RECEPT VOOR DIT ARTIKEL

___
brood, garnalen, granaatappel, sla, koriander

Boterhammen met gemarineerde grijze garnalen, granaatappel en koriander

  • Tijd 15 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept

De brunch: zomers gezellig

___

De eerste brunches werden gehouden in de VS. Aan het einde van de 19e eeuw kwam het fenomeen via het VK Europa binnen en werd het ook hier populair. Het woord is een samentrekking van 'breakfast' en 'lunch'. Meestal bestaat een brunch uit een gemengd buffet met zowel zoete als hartige gerechten. Het is een gezellige maaltijd om te delen.