Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het Balade-nieuws!
Ik wil me inschrijven voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief van Balade en zo op de hoogte blijven van het laatste nieuws: nieuwtjes, wandeltochten, artikels, recepten,…
Ik wil me inschrijven voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief van Balade en zo op de hoogte blijven van het laatste nieuws: nieuwtjes, wandeltochten, artikels, recepten,… Ik kan mijn toestemming om een nieuwsbrief te ontvangen ten allen tijde intrekken via de afmeldlink in de nieuwsbrief.
* Door dit formulier te versturen, erken ik dat ik kennis heb genomen van het Charter voor de bescherming van persoonsgegevens van Corman, van de daarin vermelde verwerkingen en van de rechten die mij zijn toegekend, en geef ik dus toestemming voor het gebruik van mijn persoonsgegevens door Corman.
Rangschik de schotels volgens thema op een grote tafel: een deel met ontbijtschotels, een deel met 'hoofdgerechten' en een deel met desserts. Een tip: zorg voor genoeg servetten, want veel gerechten worden met de handen gegeten.
Zoet als opener (en afsluiter) ...
Bij een brunch horen natuurlijk koffiekoeken (croissants, chocoladebroodjes enz.). Om uw buffettafel nog leuker te maken, kunt u ook voor de schattige miniversies kiezen.
Zoekt u iets origineels? Probeer dan wentelteefjes, afgewerkt met gekaramelliseerde peren. Of een romige rijstpap met een laagje gesmolten pure chocolade, net als een dame blanche. Onweerstaanbaar!
Een milkshake met seizoenfruit, geserveerd met een bolletje vanilleroomijs, valt ook altijd in de smaak.
... en daarna iets hartigs!
Zoals carpaccio van (fijn gesneden) avocado met een marinade met groene kruiden (peterselie, bieslook, waterkers).
Eieren zijn ook een goed idee. U kunt ze bijvoorbeeld roerbakken met een beetje room en fijngehakte muntblaadjes. Lekker bij een tonijnsalade: geplette hardgekookte eieren, fijngesneden sjalotten en augurken en mayonaise.
De artisjok, een op-en-top zomerse groente, is ook heerlijk in een Italiaanse quiche met gorgonzola.
Internationale zomertips?
Een brunch is een ideaal moment om het lekkerste uit de internationale keuken op tafel te zetten.
Laat u bijvoorbeeld inspireren door Scandinavië met een lekker roggebrood met stukjes gerookte vis, room en dille, radijsjes en mierikswortel.
Of door Griekenland: wat denkt u van Griekse yoghurt met blokjes fetakaas, knoflook en schijfjes komkommer?
Licht geroosterd brood met verse tomatenpuree en rauwe ham (serrano) is een heerlijk Spaans gerechtje.
Voeg ook een Amerikaanse toets toe met de bekende caesarsalade (Romeinse sla, vinaigrette met mosterd en look, verkruimelde parmezaan, croutons).
En probeer eens ranchero-eieren uit Mexico: een ei op een bedje van gebakken zwarte bonen met schijfjes avocado, peper, room en geraspte cheddar.
De nieuwste trend: de 'slunch'
De 'slunch' is een combinatie van vieruurtje en avondmaal. Hij wordt opgediend rond 16 en 17 uur en begint meestal met zoete hapjes. Daarna komen de hartige gerechten!
HET PERFECTE RECEPT VOOR DIT ARTIKEL
Boterhammen met gemarineerde grijze garnalen, granaatappel en koriander
De eerste brunches werden gehouden in de VS. Aan het einde van de 19e eeuw kwam het fenomeen via het VK Europa binnen en werd het ook hier populair. Het woord is een samentrekking van 'breakfast' en 'lunch'. Meestal bestaat een brunch uit een gemengd buffet met zowel zoete als hartige gerechten. Het is een gezellige maaltijd om te delen.
Deze site is de institutionele internetsite van de merk BALADE. Op deze site is het Belgisch recht van toepassing.
De erin opgenomen informatie kan technische onjuistheden of tikfouten bevatten. Ze is niet noodzakelijk volledig noch compleet, en kan zonder voorafgaande kennisgeving worden aangepast. In die zin vervangt deze informatie geenszins het professioneel advies dat u vanwege onze medewerkers kunt ontvangen.
Door deze site te gebruiken erkent de bezoeker dat hij de mogelijkheid heeft gehad om van deze waarschuwing kennis te nemen.
Behoudens uitdrukkelijke vermelding zijn de inhoud, de pagina's, de scripts, de iconen of geluiden van deze site volledig en exclusief eigendom van S.A. CORMAN. Iedere productie, reproductie of weergave van deze site, hetzij volledig, hetzij gedeeltelijk (tekst, beeld of geluid), op eender welke informatiedrager, is verboden.
De niet-naleving van dit verbod stemt overeen met een vervalsing die de strafrechtelijke burgerlijke aansprakelijkheid van de vervalser kan impliceren.
Het is strikt verboden om de namen of de merken BALADE of hun grafische voorstelling, hetzij alleen, hetzij in combinatie met andere namen, om welke reden dan ook en met name voor publicitaire doeleinden, te gebruiken of te reproduceren zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van S.A. CORMAN. Deze namen en merken zijn overal ter wereld beschermd.
S.A. CORMAN is niet verantwoordelijk voor de inhoud van eender welke andere site waartoe u toegang zou kunnen hebben via de BALADE-site.
Evenmin is S.A. CORMAN verantwoordelijk voor de inhoud van de sites die naar de site van Balade verwijzen.
In geen geval mag de aansprakelijkheid van S.A. CORMAN worden ingeroepen voor eender welke materiële of immateriële, speciale, directe of indirecte schade die met name zou voortvloeien uit de raadpleging en/of het gebruik van deze site of van andere sites die eraan gelinkt zijn, zoals het gebruik van tekst-, geluids- of visuele informatie die erop verzameld zou kunnen zijn, en met name uit eender welk financieel of commercieel nadeel en het verlies van programma's of gegevens in zijn informatica- of ander systeem.
Wat voorafgaat wordt uitdrukkelijk overeengekomen door iedere gebruiker van de site.