fr

10 ideetjes voor wandelingen in het hele land

10 ideetjes voor wandelingen in het hele land

Wéris (provincie Luxemburg)

___
Dit is ongetwijfeld een van de mooiste dorpen van Wallonië en ook een rustige, wondermooie locatie waar heel wat leuke wandelroutes vertrekken. De megalieten (dolmen en menhirs) geven je wandeling meteen een historische en mysterieuze toets.

Lier (provincie Antwerpen)

___
Zin om een kleine stad te verkennen waar toch nog veel plaats is voor natuur? Dan is Lier (in de buurt van Antwerpen) de ideale locatie voor een leuke wandeling langs historische monumenten, kanalen en parken. Er is zelfs een kinderboerderij waar de (aller)kleinsten plezier kunnen maken.

Aubechies (provincie Henegouwen)

___
De beschermde huizen en karaktervolle boerderijen maken dit idyllische paradijs nog charmanter. De mooie weides, de frisse buitenlucht, de oude gebouwen ... Hier geniet je met volle teugen. Ook de archeologische site is zeker een bezoekje waard.

Provinciaal domein Bokrijk (provincie Limburg)

___
Dit gigantische domein van ongeveer 500 hectare is een ware natuurschat in hartje Limburg. Het domein werd opgedeeld in drie kleine dorpjes die symbool staan voor Haspengouw, de Kempen en de polders. Het wisselende landschap zal je beslist bekoren. De boerderijtjes en de brede dreven omzoomd met enorme bomen zijn het ideale decor voor een leuke wandeling.

Sosoye (provincie Namen)

___
Op een groene heuvel in het uitgestrekte landschap van de Condroz vind je Sosoye, met zijn mooie kalkstenen en prachtige kerk. Hier wacht je een leuke wandeling, zeker als je je ook aan de \\'draisines\\' of loopfietsen waagt. Die hebben al lang de plaats van de treinen op de sporen ingenomen.

Damme (West-Vlaanderen)

___
Aan de rand van het mooie maar toeristische Brugge ligt Damme, een charmant polderdorpje met een rijke geschiedenis. In dit prachtige landschap gaan ook de restanten van de oude windmolen schuil, die je zeker zullen kunnen bekoren.

Limburg (provincie Luik)

___
Het dorp Limburg is minder bekend dan de gelijknamige provincie, maar wordt wel beschouwd als uitzonderlijk cultureel erfgoed. Haal een frisse neus tijdens je wandeling en spot hier en daar een kasteel, een oude woning ... in deze natuurlijke omgeving. Liefhebbers van de middeleeuwen zijn hier aan het juiste adres!

Provinciaal domein Het Vinne in Zoutleeuw (Vlaams-Brabant)

___
Hier gaat het niet om een dorp, maar wel om een groot natuurpark met het grootste meer van Vlaanderen. De toegang is gratis. Je geniet er volop van de natuur en komt tot rust bij een prachtig gerestaureerde boerderij. Je kunt er allerlei tochten maken, zowel te voet als met de fiets.

Mélin (Waals-Brabant)

___
Te midden van de valleien van Waals-Brabant ligt een prachtig, gastvrij dorp: Mélin. Wedden dat de kasseiweggetjes, de bruggen over de beekjes en de vele witte huizen die de tand des tijds hebben doorstaan je meteen charmeren?

Molsbroek (Oost-Vlaanderen)

___
Op een boogscheut van Lokeren ligt het uitgestrekte domein Molsbroek, waar natuur- en wandelliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Te voet of met de fiets laat je de stress van het dagelijkse leven achter je en geniet je van een moment van pure ontspanning tussen de bomen en vijvers. Als je hier geen frisse neus kunt halen, kan het nergens!

HET PERFECTE RECEPT VOOR DIT ARTIKEL

___
spinazie, smoothie, banaan

Go Green smoothie

  • Tijd 6 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept

De lente is in aantocht!

___

We mochten onlangs al genieten van de eerste zonnestralen en dat geeft zin om erop uit te trekken. Een lange wandeling in de natuur is puur genieten, toch? Breng met z'n tweetjes of met het hele gezin een bezoek aan charmante dorpjes en prachtige natuur in alle uithoeken van België. Ontdek hieronder tien plekken in België die zeker de moeite waard zijn: