fr

Panna cotta met karnemelk en citrusfruit

< Panna cotta met karnemelk en citrusfruit
  • Tijd 15 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 50 cl Balade karnemelk met druivensuiker
  • 3 g agaragar
  • 20 cl Balade lichte room 20cl
  • 500 g citrusfruit naar keuze

Panna cotta met karnemelk en citrusfruit

Panna cotta met karnemelk en citrusfruit
  • Tijd 15 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Giet de room en 2 g agaragar in een pan en klop met de garde tot het poeder opgelost is. Breng zachtjes aan de kook en kook 1 min. Haal de pan van het vuur af.
  • Voeg de karnemelk toe en roer met de garde.
  • Giet de bereiding in serveerglaasjes. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Snijd de citruspartjes à vif.
  • Doe 200 g citrusfruit in een blender en mix tot een coulis.
  • Giet in een pan met 1 g agaragar en breng zachtjes aan de kook. Laat 1 min. doorkoken. Laat afkoelen.
  • Giet de citruscoulis voorzichtig op de panna cotta’s en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Versier de glaasjes met de fruitpartjes net voor het opdienen.