fr

Toast met ei, avocado, broccoli, sperziebonen en munt

  • Tijd 25 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 40 g Balade Echte boter Halfvol Zeezout
  • 500 g broccoli
  • 500 g fijne sperziebonen
  • 8 eieren (400g)
  • 8 grote sneetjes grijs brood (320g)
  • 1 avocado (300g)
  • 1 yoghurt natuur (125g)
  • 1 citroen (50g)
  • 2 el olijfolie (30g)
  • 2 takjes verse munt (10g)
  • 4 takjes bladpeterselie (10g)
  • 1/2 tl gerookte paprika (3g)
  • Peper (2g)

Toast met ei, avocado, broccoli, sperziebonen en munt

  • Tijd 25 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Bereiding

  • Maak de broccoliroosjes los. Stoom ze 6 à 10 minuten tot ze al dente zijn. Houd ze vervolgens even onder koud water om het koken te stoppen en laat ze goed uitlekken. Verwijder de steeltjes van de sperziebonen en stoom ze al dente. Houd ze onder koud water en laat ze goed uitlekken. Snijd de avocado doormidden. Verwijder pit en vel. Snij het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel met citroensap en meng.
  • Hak de munt en peterselie fijn.
  • Meng de broccoliroosjes, sperziebonen, avocado en kruiden in een slakom.
  • Bereid een vinaigrette met 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap en peper. Maak pas tijdens de lunch de salade aan om de verse kruiden niet te laten oxideren.
  • Kook de eieren 8 minuten in een pot met kokend water. Pel ze en laat ze afkoelen. Prak de eieren met een vork samen met de boter, gerookte paprika en zwarte peper.
  • Rooster de sneetjes brood. Besmeer 4 sneetjes met het eimengsel en bedek ze met de 4 andere sneetjes.

Nutri-score

Dit recept scoort:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E


  • Nutritionele waarden, per portie (602,1g) : Energie : 709,0Kcal ; 2963,7 kJ, Vetten: 41,0g waarvan verzadigde vetzuren : 10,9g ; Koolhydraten : 50,9g waarvan suikers 6,1g ; Eiwitten : 28,3g ; Vezels : 12,6g ; Zout :  2,2g.
  • Nutritionele waarden voor 100 g : Energie : 117,8Kcal ; 492,3kJ ;Vetten:6,8g waarvan verzadigde vetzuren: 1,8g ; Koolhydraten : 8,5g waarvan suikers : 1,0 g ; Eiwitten :  4,7g ; Vezels : 2,1 g ­; Zout :  0,4g.