fr

Pitabroodje met tomaten, geroosterde kikkererwten, champignons en veldsla

  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 40g Balade Vital met zeezout
  • 280g pitabroodje (4 pitabroodjes)
  • 180g gekookte kikkererwten
  • 150g champignons
  • 120g veldsla
  • 50g zongedroogde tomaten
  • 20g olijfolie
  • 15g knoflook (2 teentjes)
  • 2g gemalen komijn
  • Zwarte peper uit de molen

Pitabroodje met tomaten, geroosterde kikkererwten, champignons en veldsla

  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Bereiding

Seizoen: oktober tot maart
 
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Giet de gekookte kikkererwten af en doe ze in een diepe schaal. Voeg de komijn, peper, olijfolie en 2 fijngehakte teentjes knoflook toe. Doe in een ovenschaal met bakpapier en bak gedurende 30 minuten, roer tijdens het bakken.
  • Snijd de champignons in dunne plakjes.
  • Hak de zongedroogde tomaten fijn met een keukenrobot. Meng de boter en de gedroogde tomaten. Voeg peper toe.
  • Rooster de pitabroodjes en snijd ze doormidden. Open de broodjes voorzichtig.
  • Smeer de binnenkant in met de zongedroogde tomaten. Voeg kikkererwten, champignons en veldsla toe en serveer.

Nutri-score

Dit recept scoort:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E


  • Nutritionele waarden, per portie (243,3,g) : Energie : 443,9kcal ; 1855,3 kj, Vetten: 13,1g waarvan verzadigde vetzuren : 3,8 g ; Koolhydraten : 59,2g waarvan suikers 6,7 g ; Eiwitten : 12,1g ; Vezels : 16,6g ; Zout :  1,2g.
  • Nutritionele waarden voor 100 g : Energie : 182,5 Kcal ; 762,7kJ ; Vetten : 5,4 g waarvan verzadigde vetzuren: 1,6g ; Koolhydraten : 24,3g waarvan suikers: 2,8g ; Eiwitten : 5,0 g ; Vezels :  6,8g ­; Zout :  0,5g.