fr

Porridge met appel en amandel

Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/www/html/www/pages/recette_detail.php on line 387
  • Tijd 15 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 12 cl Balade Room So Light 8%
  • 300 g rode appels (Pink Lady, Gala, Jonagold, enz.)
  • 150 g havervlokken
  • 70 cl water
  • 50 g amandelschilfers
  • 40 g honing
  • 20 g chiazaadjes
  • 0,5 citroen
  • 2 g vanille-extract

Porridge met appel en amandel

  • Tijd 15 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Bereiding

Rooster de amandelschilfers zonder vet in een antikleefpan.
Snijd de appels in twee en verwijder het klokhuis. Snijd ze in kleine blokjes. Besprenkel de blokjes met citroensap en meng.
Giet het water, vanille-extract en honing in een pan en breng zachtjes aan de kook. Roer om de honing op te lossen.
Doe de havervlokken erbij en kook al roerend 3 minuten op een laag vuur.
Haal van het vuur, voeg de room toe en meng.
Serveer de pap met de in blokjes gesneden appels, amandelschilfers en chiazaadjes.

Seizoen: augustus tot maart

Nutri-score

Dit recept scoort:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E