fr

Gevulde pompoenen met scampi’s stijl vol-au-vent

< Gevulde pompoenen met scampi’s stijl vol-au-vent
  • Tijd 15 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 40 cl Balade Bechamelsaus
  • 1,6 kg pompoen (2 kleine pompoenen)
  • 450 g gepelde rauwe scampi’s
  • 250 g champignons
  • 80 g jonge spinazieblaadjes
  • 0,5 Sap van citroen
  •   Zwarte peper uit de molen

Gevulde pompoenen met scampi’s stijl vol-au-vent

Gevulde pompoenen met scampi’s stijl vol-au-vent
  • Tijd 15 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Bereiding

 

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd elke pompoen in twee. Verwijder de vezels en zaadjes met een eetlepel.

Leg de minipompoenen in een ovenschaal. Bak gedurende 30 minuten.

Snijd de champignons in twee. Fruit ze in een pan met het citroensap, roer regelmatig. Giet af.

Giet de bechamelsaus in een pan. Verwarm zachtjes. Voeg peper toe. Voeg de scampi's toe aan de bechamelsaus en kook 8 minuten op een laag vuur, roer regelmatig. Haal van het vuur. Voeg de champignons en spinazie toe en meng voorzichtig.

Verdeel het mengsel met de scampi’s over de pompoenen. Bak gedurende 5 minuten. Serveer direct uit de oven.
 

Seizoen: juli tot februari

Nutri-score

Dit recept scoort:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E