fr

Pasta met citroen, sperziebonen en amandelen

< Pasta met citroen, sperziebonen en amandelen
  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 12 cl Balade So Light room of Balade room 20%
  • 360 g linguine
  • 260 g sperziebonen
  • 2 grote citroenen
  • 40 g gepelde amandelen
  • 40 g rucola

Pasta met citroen, sperziebonen en amandelen

Pasta met citroen, sperziebonen en amandelen
  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Bereiding

  • Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze in kokend water.  Laat uitlekken, spoel onder koud water om het koken te stoppen en laat opnieuw uitlekken.
  • Bak de amandelen in een pan zonder vetstof en halveer ze in de lengte.
  • Vang de zeste en het sap van de citroenen op. Doe de sperziebonen, citroenzeste en -sap en de amandelen in een grote pan en verwarm op een zacht vuur.
  • Kook de pasta al dente in kokend water. Laat uitlekken en bewaar 1 glas kookvocht. Voeg de pasta toe aan de pan. Giet er wat kookvocht en de room bij en kook al roerend 1 minuut op een matig vuur. Serveer onmiddellijk en bestrooi met rucola.

Nutri-score

Dit recept scoort:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E


  • Nutritionele waarden, per portie (237,1g) : Energie : 438,4kcal ; 1832,7kj, Vetten: 10,1g waarvan verzadigde vetzuren : 3,0g ; Koolhydraten : 68,0g waarvan suikers 8,5g ; Eiwitten : 15,9g ; Vezels : 7,0g ; Zout : 0,1g.
  • Nutritionele waarden voor 100 g : Energie : 184,9Kcal ; 773,0kJ ; Vetten : 4,3g waarvan verzadigde vetzuren: 1,3g ; Koolhydraten : 28,7g waarvan suikers: 3,6g ; Eiwitten : 6,7g ; Vezels : 3,0g ­; Zout : 0,0g.