fr

Focaccia met kalkoenfilet en geroosterde ananas

< Focaccia met kalkoenfilet en geroosterde ananas
  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 4 focaccia’s
  • 250g kalkoen
  • 1/2 komkommer
  • 1 handvol(len) sla, bijvoorbeeld mosterdsla
  • 1 rode paprika
  • 1/2 ananas
  • 100g Balade-boter
  • 1 el pikante saus
  • 2 el sojasaus
  • 1 el suiker
  • 25g bakboter
  • Zout
  • Peper

Focaccia met kalkoenfilet en geroosterde ananas

Focaccia met kalkoenfilet en geroosterde ananas
  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Bak de kalkoenfilets met wat olijfolie in een hete pan. Voeg 2 el sojasaus toe. Laat de filets afkoelen eens ze gaar zijn.
  • Smelt de boter in een pan. Voeg de suiker toe en bak de in schijven gesneden halve ananas.
  • Snijd de komkommer en de paprika in fijne reepjes.
  • Snijd de focaccia’s in de lengte doormidden en smeer ze in met Balade-boter naar keuze. (HALFVOL, OMEGA 3, SO LIGHT, VITAL of 0% LACTOSE).
  • Snijd de kalkoenfilets in fijne reepjes en schik ze voorzichtig op de focaccia’s. Voeg de sneetjes geroosterde ananas, de komkommer- en paprikareepjes, de mosterdslablaadjes toe, en besprenkel met enkele druppels pikante saus en de resterende sojasaus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Sluit de focaccia’s.
  • Nu nog opdienen, en smullen van je culinaire Balade-avontuur!
Tip: Je kan de bereiding enkele minuten in de koelkast laten afkoelen voor je opdient.