fr

Boterham met speculoosboter en fruit

  • Tijd 15 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 40 g Balade Halfvolle 41% boter ongezouten
  • 250 g gemengde vijgen en braambessen
  • 160 g gesneden meergranenbrood (4 sneetjes)
  • 10 g lijnzaad
  • 2 g speculooskruiden

Boterham met speculoosboter en fruit

  • Tijd 15 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Maal het lijnzaad fijn in een keukenrobot.
Meng de boter met de speculooskruiden en het fijngemalen lijnzaad.
Snijd de vijgen in plakjes en de bramen in de lengte doormidden als ze groot zijn.
Besmeer de sneetjes brood met de gekruide boter.
Voeg de vijgenplakjes en bramen toe.
 
Tips:
Bestrooi de toast met chiazaadjes omwille van hun rijkdom aan Omega 3.
Vervang de vijgen en braambessen door dunne plakjes rode pruimen, of door gedroogde vijgen in de winter.

Seizoen: juli tot augustus