fr
___

Boterham van het hoge Noorden

___

Ingrediënten

voor 4 personen

___
  • 4 dikke sneden roggebrood of zuurdesembrood
  • 4 plakjes wilde (of gerookte) zalm of gravad lax
  • 4 sneden Passendale Fruitig of Caractère
  • Halvolle smeerboter van Balade


Voor de hummus van rode biet:

 
  • 1 blik (400 g) cannellinibonen
  • 1 teentje look
  • ½ sjalot
  • 3 gekookte rode bieten 
  • 2 el tahinipasta
  • 1 el komijn
  • Sap van ½ limoen of citroen
  • Zwarte peper en een snuifje zeezout
 

Garnituren:
 

  • Je favoriete sla
  • 100 g rode biet & 1/2 groene appel in brunoise
  • 1 kl olijfolie
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 2 el zure room
  • 1 el mirikswortelpasta
  • Zeste van citroen
  • Enkele druppels citroensap
  • Takjes verse dille
  • 1 kl lompviseitjes
  • Tijd 25 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Voor de Hummus van rode biet: Blend alle ingrediënten tot een smeuïge hummus
 
  • Meng de blokjes van rode biet en appel, de wittewijnazijn en olie tot een ‘salsa’
  • Bereid de mirikswortelcreme door de zure room, mirikswortelpasta, citroenzeste en enkele druppels citroensap, zout en zwarte peper te mengen
  • Snij grote rondjes uit het brood (met een vorm of glas)
  • Smeer een laagje Balade smeerboter op het brood en vervolgens een genereuze laag hummus van rode biet 
  • Beleg met enkele blaadjes sla naar keuze
  • Leg daar bovenop een opgerold sneetje Passendale kaas en een opgerold plakje zalm
  • Verdeel de 'salsa' van rode biet en groene appel, werk af met enkele druppels van de mirikswortelcrème,1 kl lompviseitjes en verse dille