fr
___

Reykjavik Rookie

___

Ingrediënten

voor 4 personen

___
  • 4 dikke sneden donker brood (bv. roggevolkorenbrood  of zuurdesem) 
  • 4 sneden Passendale Lightesse kaas
  • Halfvolle Balade smeerboter
  • 1 komkommer in dunne linten gesneden
  • ½ avocado in partjes gesneden 
  • 150 g grijze garnalen


Pesto van avocado: 

 
  • 1/2 avocado
  • Handvol basilicumblaadjes 
  • 1 teentje look
  • Zeste en sap van 1 citroen
  • 100 g pijnboompitten
  • 1/2 dl olijfolie
  • 1/2 dl water (om aan te lengen naar smaak)
  • Grof zeezout en peper
  • Tijd 10 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Voor de pesto : Blend alle ingrediënten tot een smeuïge pesto.
 
  • Smeer een laagje Balade op het brood
  • Voeg een genereuze laag avocadopesto toe, een sneetje Passendale Lightesse kaas enkele komkommerlinten en een gulle hoeveelheid garnalen en tuinkers. Kruid af met peper & grof zeezout