fr

Boterham van het hoge Noorden

< Boterham van het hoge Noorden
  • Tijd 25 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 4 sneden roggebrood of zuurdesembrood
  • 4 sneden wilde (of gerookte) zalm of gravad lax
  • 4 sneden Passendale Fruitig of Caractère
  • Halvolle smeerboter van Balade
  • 400g cannellinibonen (1blik)
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1/2 sjalot
  • 3 gekookte rode bieten
  • 2 el tahinipasta
  • 1 el komijn
  • 1/2 citroen (sap)
  • Zwarte peper en een snuifje zeezout
  • Je favoriete sla
  • 100g rode biet
  • 1/2 groene appel in brunoise
  • 1 kl olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 el zure room
  • 1 el mirikswortelpasta
  •  Druppels citroensap
  • Takjes verse dille
  • 1 kl lompviseitjes

Boterham van het hoge Noorden

Boterham van het hoge Noorden
  • Tijd 25 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Voor de Hummus van rode biet: Blend alle ingrediënten tot een smeuïge hummus
 
  • Meng de blokjes van rode biet en appel, de wittewijnazijn en olie tot een ‘salsa’
  • Bereid de mirikswortelcreme door de zure room, mirikswortelpasta, citroenzeste en enkele druppels citroensap, zout en zwarte peper te mengen
  • Snij grote rondjes uit het brood (met een vorm of glas)
  • Smeer een laagje Balade smeerboter op het brood en vervolgens een genereuze laag hummus van rode biet 
  • Beleg met enkele blaadjes sla naar keuze
  • Leg daar bovenop een opgerold sneetje Passendale kaas en een opgerold plakje zalm
  • Verdeel de 'salsa' van rode biet en groene appel, werk af met enkele druppels van de mirikswortelcrème,1 kl lompviseitjes en verse dille