fr

Bruchetta met Balade Opgeklopte Boter door @Kokerellen

< Bruchetta met Balade Opgeklopte Boter door @Kokerellen
  • Tijd 25 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 1 Balade opgeklopte boter, met zeezout
  • 1 stokbrood
  • 4 sjalotten
  • 3 vijgen
  • 3 eetlepels pecannoten
  • 2 eetlepels honing
  • Een handvol verse tijm

Bruchetta met Balade Opgeklopte Boter door @Kokerellen

Bruchetta met Balade Opgeklopte Boter door @Kokerellen
  • Tijd 25 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Snij het stokbrood in bruschetta’s van ongeveer 1 centimeter dik. Rooster ze onder de grill van de oven goudbruin.
  • Pel ondertussen de sjalotten, snij in de lengte doormidden en snij in dunne reepjes.
  • Bak aan in een scheutje boter voor zo’n 8-10 minuten op laag vuur tot ze zacht en goudbruin zijn. Kruid af met peper en zout en wat van de verse tijm.
  • Laat de nootjes op laag vuur roosteren in een pan zonder vetstof. Voeg na 2 minuten de honing toe en schep zachtjes om en laat even bakken. Schep de nootjes op een velletje bakpapier en laat afkoelen. Hak ze grof eens ze afgekoeld zijn.
  • Snij de vijgen in de dunne plakjes.
  • Beleg de bruschetta’s met een royale portie van de Balade opgeklopte boter, verdeel er wat van de sjalotjes over. Leg daarop de plakjes vijg, verdeel er de pecannoten over en werk af met een takje tijm en eventueel een extra drizzle honing. Serveer meteen.