Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het Balade-nieuws!
Ik wil me inschrijven voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief van Balade en zo op de hoogte blijven van het laatste nieuws: nieuwtjes, wandeltochten, artikels, recepten,…
Ik ga akkoord en schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief van Balade
Door dit formulier te versturen, erken ik dat ik kennis heb genomen van het Charter voor de bescherming van persoonsgegevens van Corman, van de daarin vermelde verwerkingen en van de rechten die mij zijn toegekend, en geef ik dus toestemming voor het gebruik van mijn persoonsgegevens door Corman.
Champignons: de schatten van onze weiden, landbouw en bossen
Toast met duxelle van Parijse champignons
Ingrediënten voor 4 personen
500 gram Parijse champignons (of oesterzwammen en bruine champignons)
2 sjalotjes
Boter, Balade room 19 %
Peterselie, bieslook, zout, peper
4 mooie sneetjes boerenbrood
Kuis de champignons.
Snijd de steel bij het hoedje af.
Snijd de champignons in dunne plakjes en daarna in reepjes (opgelet: gebruik een goed mes).
Snipper de sjalotjes fijn en stoof ze aan in de Balade boter.
Voeg de champignons toe, zodat het vocht kan vrijkomen. Zet het vuur hoger, zodat het vocht kan verdampen.
Voeg de Balade room 19 %, zout en peper toe.
Beboter de sneetjes brood en bak ze in een pan. Je kunt ze ook grillen.
Garneer het brood met de champignons en werk af met fijngesnipperde peterselie en bieslook.
Enkele tips voor het plukken
Neem eerst en vooral een boek of referentiefiche mee, zodat je de champignons kunt herkennen.
Snijd de champignon altijd aan de onderkant van het steeltje af, zodat de zwamvlok blijft zitten en de champignon zich kan blijven voortplanten.
Stel champignons nooit bloot aan warmte, want door ontbinding kunnen eetbare champignons giftig worden.
Leg champignons idealiter in een mandje van wilgentakken en vermijd vooral plastic zakken (risico op fermentatie).
Champignons: de schatten van onze weiden, landbouw en bossen
Champignons hebben een rijk smaakpalet. Van de Parijse champignon tot de kostbare morielje, van de gele stekelzwam tot de oesterzwam, van de cantharel tot de hoorn van overvloed, van de boleet tot de ridderzwam: allemaal maken ze deel uit van talloze eenvoudige, maar overheerlijke recepten. Met hun lage caloriegehalte (ongeveer 22 kcal per 100 gram) passen ze perfect bij eieren, boter, room, wild, knoflook, kalfs- en rundvlees ... En wie kent er de beroemde archiducsaus niet, die vaak geserveerd wordt bij vlees en gevogelte?
Hieronder volgt een eenvoudig, klassiek recept waarvan lekkerbekken altijd en overal gaan watertanden.
Deze site is de institutionele internetsite van de merk BALADE. Op deze site is het Belgisch recht van toepassing.
De erin opgenomen informatie kan technische onjuistheden of tikfouten bevatten. Ze is niet noodzakelijk volledig noch compleet, en kan zonder voorafgaande kennisgeving worden aangepast. In die zin vervangt deze informatie geenszins het professioneel advies dat u vanwege onze medewerkers kunt ontvangen.
Door deze site te gebruiken erkent de bezoeker dat hij de mogelijkheid heeft gehad om van deze waarschuwing kennis te nemen.
Behoudens uitdrukkelijke vermelding zijn de inhoud, de pagina's, de scripts, de iconen of geluiden van deze site volledig en exclusief eigendom van S.A. CORMAN. Iedere productie, reproductie of weergave van deze site, hetzij volledig, hetzij gedeeltelijk (tekst, beeld of geluid), op eender welke informatiedrager, is verboden.
De niet-naleving van dit verbod stemt overeen met een vervalsing die de strafrechtelijke burgerlijke aansprakelijkheid van de vervalser kan impliceren.
Het is strikt verboden om de namen of de merken BALADE of hun grafische voorstelling, hetzij alleen, hetzij in combinatie met andere namen, om welke reden dan ook en met name voor publicitaire doeleinden, te gebruiken of te reproduceren zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van S.A. CORMAN. Deze namen en merken zijn overal ter wereld beschermd.
S.A. CORMAN is niet verantwoordelijk voor de inhoud van eender welke andere site waartoe u toegang zou kunnen hebben via de BALADE-site.
Evenmin is S.A. CORMAN verantwoordelijk voor de inhoud van de sites die naar de site van Balade verwijzen.
In geen geval mag de aansprakelijkheid van S.A. CORMAN worden ingeroepen voor eender welke materiële of immateriële, speciale, directe of indirecte schade die met name zou voortvloeien uit de raadpleging en/of het gebruik van deze site of van andere sites die eraan gelinkt zijn, zoals het gebruik van tekst-, geluids- of visuele informatie die erop verzameld zou kunnen zijn, en met name uit eender welk financieel of commercieel nadeel en het verlies van programma's of gegevens in zijn informatica- of ander systeem.
Wat voorafgaat wordt uitdrukkelijk overeengekomen door iedere gebruiker van de site.