fr

3 leuke knutselideeën om je schriften te versieren

3 leuke knutselideeën om je schriften te versieren

De beste basis

___
Veel ouders hebben wat schrik om schriften te kaften. Maar het is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Zeker niet als je de juiste techniek onder de knie hebt !
 
Je hebt het volgende nodig:
· Een rol kaftpapier
· Een schaar
· Plakband
· Uiteraard het schrift dat gekaft moet worden ;)
 
1. Leg het schrift opengeslagen op het papier en knip het kaftpapier zo uit dat je een rand van 3 tot 4 cm rondom het schrift hebt.
2. Plaats het schrift goed in het midden, vouw het papier aan de zijkanten naar binnen en wrijf goed op de vouw zodat deze scherp is.
3. Knip ter hoogte van de rug van het schrift boven en onder een driehoekje en vouw deze naar binnen in de rug.
4. Vouw het papier boven en onder naar binnen.
5. Plak de hoeken vast met plakband.
 
En voilà, het schrift is gekaft!
 
Het kaften van schriften wordt nog leuker als je er een persoonlijke toets aan geeft. Er zijn talloze mogelijkheden. Laat gewoon je fantasie -en vooral die van je kinderen- de vrije loop!
 

De postertechniek

___
Wil je in plaats van het saaie inpakpapier liever een afbeelding van de favoriete superheld van je kind ? Heel simpel : gebruik een poster! Het kaften is hetzelfde als bij de basistechniek, je gebruikt enkel ander papier. Let er wel op dat de afbeelding van de poster zo goed mogelijk tot zijn recht komt en nog als superheldenposter te herkennen is. Je kadees zullen fier zijn hun schrift in de klas te tonen!
posters, boeken

De stickertechniek

___
Met deze eenvoudige techniek versier je je schrift met stickers, nadat je het hebt gekaft met standaard papier. Het leuke is dat je hiermee je kinderen hun creativiteit de volle loop kunt laten. Heb je geen stickers? Knip dan afbeeldingen en foto's in tijdschriften uit en plak deze op het gekafte schrift. Vergeet niet om een ​​kleine marge rond de afbeeldingen te laten wanneer je ze knipt, dan wordt het nog schoner!
stickers, boeken

De ‘washi tape’ techniek

___
Washi-tape (of masking tape) komt uit Japan en is een tape van gekleurd. Het wordt vaak gebruikt op briefpapier of gewoon als decoratie. En het is dus ook perfect om je schriften mee te versieren.
 
Het is heel simpel:
1. Kaft het schrift met gewoon papier volgens de basistechniek. Let op, gebruik best "ruw" papier in plaats van gelamineerd papier, want dan blijft de washi-tape beter plakken.
2. Van zodra je notebook is gekaft kun je beginnen versieren met washi tape hoe jij het mooi vindt met je washi-tape.
3. Da’s alles!
 
Aarzel bij het versieren niet om origineel te zijn. Geometrische vormen, teksten, figuurtjes, dieren -met washi tape is alles mogelijk! Als je voor een wat meer complexe creatie wil gaan, maak dan eerst met potlood een schets op het gekafte schrift. Je knipt dan van te voren de tape op maat en leg je alles eerst neer zoals je wilt voordat je de tape opplakt. Zo hoef je niet telkens opnieuw te beginnen!
washi tape, boeken

 

___

De scholen zijn terug begonnen. En dat betekent dat de schriften weer moeten worden gekaft. Wat als je dit jaar eens verder gaat dan doorzichtig plastic folie of standaard kaftpapier en kiest voor wat originelers? Zelfgemaakte tekeningen, stickers, superhelden... Wij geven je met plezier een paar leuke knutselideeën om van dit saaie klusje een superleuk werkje te maken om samen met je kinderen te doen.