fr

Acht sprookjesachtige herfstwandelingen in België

Acht sprookjesachtige herfstwandelingen in België

De wildernis in de Hoge Venen

___
De hoogvlakte van de Hoge Venen staat bekend om zijn ongerepte natuur. In de herfst is deze streek echt adembenemend: maak er een ontspannende wandeling langs het water of geniet van het uitzicht op de heuvelpaden. De Oostkantons hebben heel wat prachtige panorama's te bieden!

De gezonde zoutlucht van het Zwin

___
De meeste mensen bezoeken het Zwin in de zomer, maar ook in de herfst ziet dit gebied er verrassend mooi uit. Wandel vanaf het Zwin Natuur Park door de duinbossen en vertrek op verkenningstocht door de polders. Je vindt er de perfecte combinatie van strand en groen, met eeuwenoude dijken en talloze vogels die er voedsel komen zoeken of overwinteren.

Romantiek in de Watertuinen van Annevoie

___
Tussen Namen en Dinant vind je de Watertuinen van Annevoie, een romantisch domein waar bomen en water een harmonieus landschap vormen. Deze betoverend groene tuinen zijn zo ontworpen dat ze tijdens de wandeling beetje bij beetje al hun pracht onthullen. Neem de tijd om bij de fonteinen en watervallen te dagdromen en de majestueuze, eeuwenoude bomen te bewonderen.

De exotische bomen in het park van Mariemont

___
Het park van Mariemont is de groene long van Henegouwen en staat bovendien bekend als een van de mooiste parken in België. In dit volledig ommuurde park van 45 ha ontdek je honderden lokale en exotische boomsoorten, zoals de sequoia, libanonceder en esdoorn. Geniet van de magische herfstkleuren en bewonder de bladeren van deze bomen wanneer ze op hun mooist zijn.

e prachtige landschappen rond het meer van Nisramont

___
Rond het meer van Nisramont ligt een indrukwekkend natuurgebied. Geef je ogen de kost op de verschillende uitkijkpunten met een breed panorama over het weelderige landschap van de Ourthevallei. Opgelet: het pad is duidelijk aangegeven, maar het is niet altijd vlak en er zijn geen kortere routes. Het is dus geen goed idee om met jonge kinderen te gaan wandelen. Vergeet je stevige wandelschoenen niet!

De bosdreven van Bulskampveld

___
Zin om het 'Venetië van het Noorden' eens op een andere manier te bezoeken? Ook in de beroemde stad Brugge kun je prachtige stukjes natuur ontdekken. Met zijn oppervlakte van 90 km², 150 km aan wandelpaden en indrukwekkende dreven is het bos van Bulskampveld een uitstekend wandelgebied. Bezoek tijdens je wandeling zeker ook de oude moestuin van het kasteel: hier groeien zo'n vierhonderd plantensoorten!

De authentieke sfeer in Laforêt

___
Oude wasplaatsen, boerderijtjes van gelaagde steen, tabakdrogers ... In het dorpje Laforêt hangt een authentieke, bijna magische sfeer. Dit dorpje, dat uitgeroepen is tot een van de mooiste in Wallonië, is omringd door bosgebied en dus de ideale uitvalsbasis voor prachtige natuurwandelingen voor alle leeftijden.

Uitzicht over de Hoge Kempen

___
Hou je van dichte bossen en adembenemende panorama's? Ga dan eens wandelen in het Nationaal Park Hoge Kempen. Het enige officiële nationale park van België is meer dan 200 km² groot en telt 51 wandelroutes van 3 tot 14 km. Weet je niet welke route te kiezen? Neem dan die van de Mechelse Heide: op dit wandelpad vind je de mooiste plekjes!

Acht sprookjesachtige herfstwandelingen in België

___

Warme kleuren in alle tinten, stralend zonlicht, zachte temperaturen ... De herfst is het ideale seizoen voor prachtige wandelingen. En dat komt goed uit, want wij hebben voor jou acht ideeën voor een geslaagde herfstwandeling uitgekozen. Waar wacht je nog op? Tijd om in de buitenlucht van het nieuwe seizoen te gaan genieten!