fr

Halloween: griezelfeest voor jong en oud

Halloween: griezelfeest voor jong en oud

Zelfgemaakte decoratie

___
Haal Halloween in huis met deze zelfgemaakte vleermuizen! Voor dit knutselproject heb je het volgende nodig:
 • Lege wc-rolletjes
 • Witte en zwarte vellen papier
 • Zwarte gouacheverf
 • Lijm
 • Schaar
 
Deze vleermuizen zijn klaar in enkele eenvoudige stappen:
 
 1. Schilder de lege wc-rolletjes zwart.
 
 1. Terwijl de verf droogt, teken je vleugels op het zwarte papier en knip je ze uit. Maak vleugels en staarten in verschillende vormen en groottes voor extra variatie.
 
 1. Knip witte hoektandjes en grote, ronde ogen uit het witte papier. Wil je je vleermuizen nog griezeliger maken? Knip hun ogen dan uit geel of rood papier.
 
 1. Zodra de wc-rolletjes droog zijn, plak je de vleugels, ogen en tanden erop. 
 
Ziezo: je vleermuis is klaar. Maak een touwtje vast aan de rug om ze op te hangen of zet ze op de kast, tafel of zetel.

Een gepersonaliseerde snoepzak

___
Bij Halloween hoort natuurlijk ook een rondje 'trick or treat' om snoep te verzamelen! Hebben jouw kinderen al hun eigen snoepzak? Die is erg eenvoudig te maken: neem een papieren zak zonder print en laat je kinderen zich erop uitleven. Tekenen, schilderen, kleuren, lijmen: alles mag! Inspiratie nodig? Hier zijn enkele ideeën:
 
 • Laat je kinderen hand- en voetafdrukken maken en tover deze om in grappige monsters. Hiervoor heb je gouacheverf nodig. Zodra de afdrukken droog zijn, teken je met een zwarte stift een mond en ogen erop.
 • Maak een skelet in reliëf. Met een schaar, lijm en een paar wattenstaafjes ben je zo klaar! Teken eerst de schedel en knip daarna de wattenstaafjes in verschillende lengtes. Plak ze op de zak om de rest van het skelet te maken. Op een zwarte achtergrond ziet het er nog schrikwekkender uit!
 • Houdt je kind meer van spoken? Maak dan een levensecht spook op zijn of haar snoepzak door de omlijning te tekenen en deze op te vullen met watten. Knip ogen en een mond uit zwart papier en plak deze op de watten.
 
Als je geen zak zonder print vindt, laat je kinderen dan tekenen op een blad papier en niet het over de print. Let op dat je de zak niet dicht niet, anders kan er geen snoep meer in!

Een traditionele uitgesneden pompoen

___
Wat zou Halloween zijn zonder een griezelige pompoen? Bovendien kun je een pompoen samen met je kinderen uitsnijden. Dat is heel gemakkelijk! Je hebt alleen het juiste materiaal nodig en je mag niet bang zijn om je handen vuil te maken. Hier zijn enkele stappen om je te helpen:
 
 1. Kies een ronde, grote en gladde pompoen: die zijn gemakkelijker te bewerken.
 
 1. Teken een hoedje aan de bovenkant van de pompoen. Maak de opening groot genoeg om er met beide handen in te kunnen. Snij het hoedje uit met een gekarteld mes. Neem dit deksel van de pompoen en haal de pulp eraf.
 
 1. Neem een stevige lepel en haal de vezels, de pitten en het vruchtvlees uit de pompoen. Verwijder alles om ervoor te zorgen dat de pompoen minder snel rot.
Maar gooi niets weg! Hieronder vind je een heerlijk pompoenrecept ...
 
 1. Zodra je pompoen leeg is, teken je met een stift een ontwerp op de buitenkant. Heb je nog nooit een pompoen versierd? Kies dan een eenvoudig ontwerp met weinig details.
 
 1. Zodra je tekening af is, snij je het ontwerp uit met een mes. Doe dit niet te snel en maak het ontwerp niet los van de pompoen. Anders heb je een groot gat in het midden!
 
Haal eventueel de laatste vezels uit de pompoen, zet er een kaars in en zet hem buiten. Ziezo: je pompoen is klaar om voorbijgangers de stuipen op het lijf te jagen!

Voor een overheerlijke Halloween

___
Zin om Halloween ook op je bord te vieren? Maak dan iets lekkers met de inhoud van je uitgesneden pompoen! Kruid bijvoorbeeld de pitten en bak ze 30 minuten in de oven op 150 °C. Zo maak je een lekker en gezond alternatief voor chips bij het aperitief. Met het pompoenvlees kun je ook lekkere soep maken. Dat komt goed uit, want wij hebben een onweerstaanbaar recept voor pompoen-kastanjecrème met komijn en gefrituurde kruiden :

Halloween: griezelfeest voor jong en oud

___

Halloween komt eraan! Dit is de perfecte tijd van het jaar om bezoekers te doen griezelen en pompoen op je bord te toveren. Vleermuizen, spoken, skeletten ... Wij zetten voor jou een paar originele, leuke ideeën op een rijtje om je huis in een huiveringwekkende sfeer te dompelen. Deze tips zijn gemakkelijk te maken en ideaal om samen met je kinderen in de vakantieperiode in elkaar te knutselen.