fr

Alles voor een succesvolle herfstpicknick

Alles voor een succesvolle herfstpicknick

Wat moet je meenemen ?

___
Of het nu lente of herfst is, voor een succesvolle picknick zijn er zaken waar je echt niet zonder kunt. Zoals bijvoorbeeld traditionele borden en bestek om je gerechten op te serveren. Het liefst van herbruikbaar plastic, deze zijn minder zwaar om te dragen en vriendelijker voor het milieu. Vergeet ook niet een deken mee te nemen, dan zit u een stuk comfortabeler.  Denk ook aan hersluitbare plastic bakjes, om na afloop uw restjes in op te bergen. Ook zijn handdoeken, zeep zonder water om je handen schoon te maken en een Zwitsers zakmes altijd handig om mee te nemen.
 
Als je aan dit alles denkt, is je picknick eigenlijk al geslaagd. Maar wanneer je gaat picknicken in de herfst, zijn er nog andere dingen waar je niet zonder kunt. In deze tijd van het jaar is het meestal natter. Om alles zo droog mogelijk te houden en te voorkomen dat je kleed nat wordt, leg er dan vuilniszakken onder voordat u gaat liggen. Voorzie ook voldoende truien en plaids, voor het geval het opeens flink afkoelt. Als je een uitgebreide picknick plant, vergeet dan ook niet verlichting mee te brengen ; het wordt immers sneller donker als de winter nadert. Denk bijvoorbeeld aan fakkels of nepkaarsen met LED-verlichting.

Smakelijk ! Het geheim van een geslaagde picknick !

___
Een picknick is een ultiem moment om samen te genieten van het buiten zijn, maar ook om lekker te eten! Ideeën genoeg. Het meest ideale recept voor een picknick is er één dat gemakkelijk te bereiden en vooral ook lekker is. Vermijd gerechten in saus die moeilijk zonder morsen kunnen worden vervoerd, of die moeten worden opgewarmd. Kies in plaats daarvan voor gerechtjes die je met je handen kunt eten, zoals spiesjes, miniquiches, sandwiches en dipsausjes. Ook handig zijn gerechten die je kunt delen, zoals een hartige taart of een krachtige soep om lekker op te warmen.
 
Waar een picknick in de zomer vaak synoniem is aan salades en andere rauwe groenten, bedenk dan dat er in de herfst ook veel fruit en groenten te verkrijgen zijn. Het enige wat je hoeft te doen is je recepten aanpassen aan wat er op dat moment in je supermarkt ligt! Dus in plaats van een tomatensoep, maak je bijvoorbeeld een rijke soep van pompoen met Roquefort, en serveer je er appelbroodjes bij.

Waar leg je het kleed ?

___
Een groot voordeel van herfstpicknicks, is de rust die heerst in parken en publieke tuinen in deze tijd van het jaar. Je hebt dan ook waarschijnlijk weinig moeite een ​​plek te vinden waar je je kleed neerlegt en rustig van de natuur kunt genieten. Een picknick kun je ook houden waar je wilt. Of het nu achter in je tuin is, in een park, op een meer of zelfs aan de kust, je kinderen vinden eten op de grond waarschijnlijk altijd geweldig. Overal in België vind je parken en toffe locaties, met genoeg plekjes om te schuilen voor slecht weer. Zoals bijvoorbeeld het Bois de Rêves in Ottignies, het natuurreservaat Fondry des Chiens in Nismes of het landgoed Hélécine. Laat je hiervoor inspireren door ons ​​artikel over de mooiste herfstwandelingen.
 
Heb je het snel koud of heb je schrik dat door regen je picknick in het water valt? Waarom organiseer je je picknick dan niet gewoon in de woonkamer? Doe wel alsof je buiten bent! Leg je kleed en kussens neer en fantaseer dat je buiten bent, zet de tv uit, ... Zodra iedereen zijn plekje heeft gevonden, hoef je niet meer terug naar de keuken voor iets dat je vergeten bent ! 

Wat doen we na het eten ?

___
Je picknick is goed verlopen, iedereen is voldaan ... Wat nu ? Wel, je hoeft niet direct naar huis natuurlijk ! Om alles uit je familie-uitje te halen, kun je bijvoorbeeld wat activiteiten voorzien. Een balspel, boeken om te kleuren of te lezen, kaartspellen, schattenjacht, ... de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar je kunt natuurlijk ook na je picknick genieten van een wandeling in de omgeving en de natuur en de prachtige herfstkleuren bewonderen. Of laat je kinderen kennismaken met de wonderen van de natuur en laat ze bladeren, bloemen, stenen, enz. zoeken. Maak met de vondsten bijvoorbeeld miniatuurhuizen of Chinese tuintjes. En waarom niet deze mooie dag afsluiten met een bladergevecht? Dikke pret gegarandeerd!

Alles voor een succesvolle herfstpicknick

___

Wie zegt dat je enkel in de zomer kunt picknicken ? Ook de herfst is een perfect seizoen om buitenshuis te genieten van allerlei snacks. Zeker wanneer warme kleuren de parken domineren en de temperatuur nog steeds aangenaam is. Om dus optimaal van deze seizoenswisseling te genieten, bieden we je een aantal tips voor een perfecte herfstpicknick.