fr

IJskoffie in al zijn vormen

IJskoffie in al zijn vormen

De klassieke versie: voor elk moment van de dag

___
De basiselementen van een ijskoffie zijn melk, geschaafd ijs, suiker en natuurlijk koffie. Onze tip voor een romigere ijskoffie? Gebruik een shaker en een vleugje volle room! Ben je lactose-intolerant of verkies je een lichtere ijskoffie? Voel je vrij om de volle room te vervangen door onze 0% lactose volle room!
 
Hoe begin je eraan? Vul de helft van de shaker met geschaafd ijs, voeg een kwartliter melk toe, samen met 3 soeplepels volle room, 1 of 2 koffielepels suiker naar smaak en tot slot een espresso. Sluit de shaker en schud op volle kracht gedurende een dertigtal seconden. Dit is een belangrijke stap, want zo krijgen de melk en de room een lichtere en zachtere textuur. Giet je vers gemaakte ijskoffie in een groot glas en geniet er meteen van!

De versie voor lekkerbekken om je gasten versteld te laten staan

___
Met een beetje creativiteit tover je een ijskoffie snel om tot een lekker dessert dat de traditionele koffie met koekjes vervangt als je vrienden of familie op bezoek hebt.
 
Hoe begin je eraan? Start met ons klassieke recept voor ijskoffie, maar geef het een extra toets met garnituur die je drankje nog lekkerder maakt. Giet de ijskoffie eerst in een mooi glazen potje of een cocktailglas, da's lekker origineel. Voeg daarna zachte slagroom toe die je hebt gemaakt op basis van volle room. Heb je daar geen tijd voor? Gebruiksklare slagroom uit een spuitbus is ook goed. Besprenkel de ijskoffie met chocoladeschilfers en voeg er nog wat karamel aan toe. Dien op met een lepel en laat je gasten smullen!

De versie met aroma's: voor ieder wat wils

___
Iedereen weet het: koffie past heel goed bij tal van andere smaken. Heb je zin om je ijskoffie echt origineel te maken? Schud je smaakpapillen dan wakker met wat creativiteit!
 
Hoe begin je eraan? Heel eenvoudig. Vertrek opnieuw met ons klassieke recept voor ijskoffie. Voor je de ingrediënten in de shaker doet, giet je er een soeplepel van je favoriete aromasiroop of chocoladesaus in. Siroop van amandelen, hazelnoten, vanille, kokosnoot ... Of saus van witte, pure of melkchocolade. De mogelijkheden zijn eindeloos om je ijskoffie een originele toets te geven! Probeer ook eens onze heerlijke I Love Choco Hazelnut of Fondant spread.

HET PERFECTE RECEPT VOOR DIT ARTIKEL

___
chocolade, deeg, koekje

Choco Pie Pops

  • Tijd 15 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept

3 ideeën voor een zelfgemaakte ijskoffie

___

Wie van koffie houdt, kan echt niet zonder! Maar op warme zomerdagen kiezen we eerder voor een verfrissend drankje. De oplossing voor wie aan koffie verslaafd is? Simpel: ijskoffie. Ontdek drie versies van deze lekkere drank die je gewoon zelf klaarmaakt.