fr

Een georganiseerde start met mijn Bullet Journal!

Een georganiseerde start met mijn Bullet Journal!

Je eigen creatieve bijbel

___
Deze flexibele organisatiemethode is een soort alles-in-één-boekje. Het combineert agenda, notitieboekje, planner en allerlei to-dolijstjes! Maar wat maakt het eigenlijk zo speciaal? Het boekje wordt je eigen creatieve bijbel, dat je naar eigen wens kunt invullen en aanpassen. Maar zelfs dat is helemaal geen must, als je niet zo creatief aangelegd bent!
 
Eens je een ‘bujo’ hebt, kan je niet meer zonder! Je maakt eindelijk komaf met de chaos in je hoofd, want elk idee en elke klus die in je opkomt, schrijf je erin op. Zo kun je prioriteiten stellen, en vergroot je je productiviteit.
 
Maar hoe begin je aan zo’n bullet journal? Het is heel eenvoudig! Dit zijn de ‘basisingrediënten’:
  • Een notitieboekje (formaat naar keuze, een A4- of A5-formaat is het handigste om mee te nemen). Kies er eentje zonder lijnen, zo kies je zelf de manier waarop je iets wil opschrijven!
  • 1 pen of balpen in een zelfgekozen kleurtje (met zwart of blauw speel je op zeker!)

Daarna is het volledig aan jou:
  • Een meetlat, als je op bepaalde pagina’s graag lijntjes wilt om netjes te schrijven.
  • Stiften of potloden (of allebei!)
  • Stickers of washi-tape om je bullet journal op te smukken.
  • Leuke bladwijzers om je boekje in te delen.
  • De ideetjes die je uit je scrapbooking haalt!

Denk voor je eraan begint goed na over de indeling van je bullet journal. Wil je gestructureerd starten, begin dan met een indexpagina vooraan in je notitieboekje en maak een overzicht van de rubrieken die je gaat gebruiken!
Maak ook een legende met de verschillende icoontjes en hun betekenis!
Heb je geen inspiratie? Je zou je favoriete emoji’s kunnen gebruiken met telkens een specifieke betekenis.
 
???? = RECEPTIDEE
???? = NIET VERGETEN
???? = BUDGETIDEE

De bullet journal wordt je dagelijkse bondgenoot in het bereiken van al je doelen!
Voorzie dus enkele bladzijden aan de ‘tracker’, een wekelijkse of maandelijkse checklist met een globaal overzicht van de doelen die je tijdens die dagen gepland hebt.

Het allerleukste aan de bullet journal is de creatieve invulling! Laat je volledig gaan met bloemetjesmotieven, pictogrammen, … Je journal is van jou alleen! Neem een kijkje op Pinterest of Instagram als je wat inspiratie zoekt. Het doel van je bullet journal blijft dezelfde: hij loodst je door de dag zodat je je hoofd kan vrijmaken en productief blijft!

De vakantie is voorbij, we hernemen het ritme van alledag met een propere lei!

___

Vind je het moeilijk om jezelf te organiseren, of ben je integendeel een echte organisatiefreak, en ben je op zoek naar de perfecte tool om je doorheen de dagen te loodsen? Dan is de Bullet Journal echt iets voor jou!