fr

Smeerpasta van pompoen en chorizo

< Smeerpasta van pompoen en chorizo
  • Tijd 35 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 30 g Balade opgeklopte boter ongezouten
  • 600 g pompoen
  • 50 g zachte of pikante chorizo
  • 1/2 theelepel gemalen komijn

Smeerpasta van pompoen en chorizo

Smeerpasta van pompoen en chorizo
  • Tijd 35 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Bereiding

  • Snij de pompoen in twee. Verwijder de pitten en draden. Snij de ongeschilde pompoen in blokjes. Stoom ze tot ze zacht zijn.
  • Verwijder het vel van de chorizo. Snij de chorizo in blokjes. Bak ze in een pan zonder vetstof.
  • Mix de pompoen en de chorizo tot een fijne puree. Breng op smaak met komijn.
  • Serveer op toast.

Nutri-score

Dit recept scoort:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E


  • Nutritionele waarden, per portie (150,3g) : Energie : 113,0kcal ; 1832,7kj, Vetten: 7,8g waarvan verzadigde vetzuren : 3,7g ; Koolhydraten : 6,6g waarvan suikers 4,3g ; Eiwitten : 4,2g ; Vezels : 2,8g ; Zout : 0,6g.
  • Nutritionele waarden voor 100 g : Energie : 75,2Kcal ; 314,3kJ ; Vetten : 5,2g waarvan verzadigde vetzuren: 2,5g ; Koolhydraten : 4,4g waarvan suikers: 2,9g ; Eiwitten : 2,8g ; Vezels : 1,8g ­; Zout : 0,4g.