fr

Cheesecake met peer en speculaas

< Cheesecake met peer en speculaas
  • Tijd 100 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 12 personen
___
  • 30 cl Balade culinaire room
  • 600 g St Môret (verse kaas)
  • 300 g peer
  • 160 g speculaaskoekjes
  • 120 g volkoren havermout
  • 100 g poedersuiker
  • 70 g boter
  • 50 g maïszetmeel
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 1 geraspte schil en het sap van biologische citroen

Cheesecake met peer en speculaas

Cheesecake met peer en speculaas
  • Tijd 100 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Besprenkel met het citroensap en meng. Schep de blokjes over in een pan met antiaanbaklaag en bak ze op een laag vuur tot ze zacht zijn. Schep ze op keukenpapier om overtollig vocht te absorberen.
  • Mix de speculaas en de havermout tot poeder. Laat de boter smelten en giet die over de mix van speculaas en havermout. Bekleed een springvorm met bakpapier. Strijk het mengsel uit over de bodem van de vorm. Druk goed aan. Schep er de perenblokjes op. Verdeel ze over de bodem.
  • Klop de St Môret op tot de kaas zacht is. Doe er een voor een de eieren, de room, de geraspte citroenschil en de suiker bij. Blijf kloppen. Voeg het maïszetmeel toe en meng.
  • Giet deze bereiding over het speculaasmengsel. Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C. Verlaag de temperatuur tot 90°C en laat nog 1 uur bakken. Zet de oven uit maar laat de cheesecake nog 1 uur staan.
  • Zet de cheesecake 6 uur in de koelkast.