nl

Asperges op zijn Vlaams door @margaux_debiolley

< Asperges op zijn Vlaams door @margaux_debiolley
  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 60g Balade in een pakje 60%
  • 500g witte asperges
  • 3 sneetjes gerookte zalm
  • 4 eieren
  • bieslook
  • peper en zout

Asperges op zijn Vlaams door @margaux_debiolley

Asperges op zijn Vlaams door @margaux_debiolley
  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Schil en snijd de uiteinden van de asperges. Kook ze in kokend water gedurende 10 tot 12 minuten. De kooktijd kan variëren afhankelijk van de dikte van de asperges: ze moeten goed zacht zijn.
 
  • Kook de eieren in een andere pan met kokend water gedurende 10 minuten. 
 
  • Smelt ondertussen de boter op een laag vuur en snijd de gerookte zalm in stukjes.
 
  • Pel de eieren en prak ze met een vork. Breng op smaak met bieslook, een snufje zout en peper.
  • Serveer de asperges met de eieren, gerookte zalm en gesmolten boter.