nl

Chocolade gembertaartjes

< Chocolade gembertaartjes
  • Tijd 90 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 8 personen
___
  • 80 g Balade boter (60%) + extra boter voor de vormpjes
  • 230 g bloem + extra bloem voor het werkblad
  • 250 g Balade room
  • 250 g pure chocolade (70% cacao)
  • 100 g amandelpoeder
  • 50 g gekonfijte gember
  • 40 g poedersuiker
  • 1 eidooier
  • 10 g verse gember

Chocolade gembertaartjes

Chocolade gembertaartjes
  • Tijd 90 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Meng de bloem, poedersuiker en het amandelpoeder in een kom. Voeg de in blokjes gesneden boter toe en wrijf met de vingertoppen tot het mengsel een kruimelige structuur heeft.Voeg de eidooier en 5 cl koud water toe. Meng tot een samenhangend deeg. Vorm een bol, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en vorm het voorzichtig in de ingevette kleine taartvormpjes. Prik gaatjes in de bodem, bedek met bakpapier en vul met bakparels of droge peulvruchten. Bak 20 minuten tot de taartbodems goudbruin zijn. Verwijder het bakpapier en de vulling en laat afkoelen.
  • Snijd de verse gember in dunne plakjes en laat ze 10 minuten zachtjes trekken in de room. Zeef de room en verwarm opnieuw. Hak de chocolade fijn en voeg deze in drie porties toe aan de warme room (van het vuur). Roer telkens goed door tot een gladde ganache. Giet de ganache in de taartbodems. Laat 3 uur opstijven op kamertemperatuur. Werk af met reepjes gekonfijte gember net voor het serveren.