nl

Zomerlasagne

< Zomerlasagne
  • Tijd 110 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 50 g Balade boter (60%)
  • 180 g lasagnevellen
  • 700 g courgettes
  • 400 g gepelde tomaten
  • 100 g geraspte mozzarella
  • 70 g rucola
  • 50 cl halfvolle melk
  • 50 g bloem
  • 10 g verse munt
  •   Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  •   Zout, zwarte peper, gemalen nootmuskaat

Zomerlasagne

Zomerlasagne
  • Tijd 110 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Snijd de courgettes in de lengte in plakken van ± 3 mm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met olijfolie en bak 15 minuten. Laat afkoelen op de bakplaat.
  • Pel en snipper de ui en knoflook. Fruit ze in een pan met 2 eetlepels olijfolie op een matig vuur en roer regelmatig. Voeg de gepelde tomaten toe, kruid met zout en peper en plet de tomaten met een pureestamper. Dek alles af en laat 25 minuten sudderen op laag vuur.
  • Smelt de boter in een steelpan. Haal van het vuur, voeg de bloem toe en roer goed. Zet terug op het vuur en laat 1 minuut garen door voortdurend te roeren. Voeg beetje bij beetje de melk toe terwijl je blijft roeren. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Laat op een zacht vuur indikken tot een mooie, gladde saus.
  • Hak de rucola en munt fijn.
  • Bedek de bodem van een ovenschaal met tomatensaus. Leg er de courgetteplakken op. Daarna een beetje van het rucola-muntmengsel, de lasagnevellen en een laagje bechamelsaus. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten. Eindig met courgette en bestrooi met geraspte mozzarella.
  • Bak 40 minuten in de oven. Laat 5 minuten rusten alvorens te serveren.