fr

VOORBEREIDING

OP DE WANDELING

___
IN PARTNERSCHAP MET :


Vertrekpunt
Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder, Kuiperscheeweg 20, 8370 Blankenberge
Datum : 28/07/2019
Vertrek : 14u
Aankomst : 17u
Informatie
  • Deelnemen is gratis
  • Wel graag inschrijven vie knop hieronder

Vlinderweekend: op zoek naar dagvlinders

  • Tijd 240 min.
  • Moeilijkheid *
  • Afstand 7.6 km

IN PARTNERSCHAP MET :

Uitkerkse Polder - Uitwaaien aan de kust tussen weidevogels en vlinders

Ben je op vakantie aan de kust en wil je naast het strand ook genieten van het typisch weidelandschap in de polders? Zak dan af naar de Uitkerkse Polder voor een gezinswandeling of een fietstocht. Het is het belangrijkste weidevogelgebied van Vlaanderen, zowel in de zomer als in de winter. Vanuit de vogelkijkhutten of vanop de uitkijktoren bekijk je rustig de vogels, of sluit aan bij de georganiseerde wandelingen met gids.
Tussen de drukke badsteden Blankenberge en De Haan en de rustige polderdorpen Zuienkerke en Nieuwmunster ligt een eeuwenoud weidelandschap, de Uitkerkse Polder. Doorweven met vele sloten en bezaaid met tientallen veedrinkpoelen is dit gebied een oase van rust langs de drukke kustlijn. Maar schijn bedriegt, want in de winter strijken hier duizenden ganzen neer, terwijl de lente het toneel vormt van honderden baltsende weidevogels.

​De Uitkerkse Polder heeft haar internationale faam te danken aan vogels. Vogels strijken hier het hele jaar neer om even op adem te komen van hun lange trektochten. Van 15 november tot 15 februari is het ganzenseizoen en kan je in de Uitkerkse Polder allerlei soorten ganzen observeren zoals kleine rietgans, grauwe gans en kolgans. In april en mei zijn weidevogels troef. Onder meer de kemphaan, tureluur en scholekster kan je er dan spotten. 

De Uitkerkse Polder heeft een bezoekerscentrum waar je gezellig kan picknicken, en waar er tal van kinderactiviteiten beschikbaar zijn en een gloednieuwe speelzone. Vanuit het bezoekerscentrum vertrekken regelmatig geleide wandelingen. Wandel mee met de gids terwijl hij vertelt over het gebied en de planten en dieren die je onderweg tegenkomt.
Het kindvriendelijk fietstraject voor het hele gezin, waar natuurpracht centraal staat, start aan het NMBS-station Blankenberge.

___


Deel je foto’s met ons