fr

En, gaat u ook voor bio ?

En, gaat u ook voor bio ?

Wat is biologisch?

___
Een biologisch product is een landbouwproduct dat is geteelt, gekweekt of gefokt met respect voor milieu en dierenwelzijn. Bio probeert niet enkel overproductie en intensief landgebruik tegen te gaan, maar ook vervuiling en overconsumptie van onze voedselbronnen te verminderen. Kort gezegd, elimineert bio het gebruik van alle chemicaliën zoals antibiotica, pesticiden, insecticiden, enz. uit het productieproces . Strikt genomen komt bio op één ding neer: natuurlijk!

Minder chemische afvalstoffen

___
Een van de eerste voordelen van biologisch, is de gezonde aard ervan. Aangezien biologische landbouw geen chemicaliën gebruikt, bevatten fruit en andere, gelijkaardige levensmiddelen veel minder pesticiden en zware metalen dan levensmiddelen uit de traditionele productie. We kunnen ze eten zonder ze eerst te hoven schillen. En dat is des te beter, omdat we allemaal weten dat de meeste vitamines en mineralen zich net onder de schil bevinden. 

Meer voedingsstoffen en smaken

___
Omdat bij biologische landbouw pas wordt geoogst al salles rijp is, krijgen biologische levensmiddelen meer tijd om volledig op smaak te komen. Daardoor bevatten ze ook minder water dan andere groenten en fruit. Biologisch voedsel smaakt beter en is rijker aan vitamines, mineralen en antioxidanten! Wat dieren betreft, bevordert het buitenleven de kwaliteit van hun vlees en melk. Het is smakelijker en meestal ook laag in verzadigd vet en rijker aan omega-3.

Een schonere planeet

___
Biologische landbouw is niet enkel goed voor onze gezondheid, het is ook goed voor onze planeet. Doordat het gebruik van chemicaliën verboden is, blijven grond en het milieu behouden. En omdat biologische gewassen minder water nodig hebben, wordt er eenvoudigweg minder water verspild. Maar dat is niet alles! Dankzij biologische landbouw worden veel oorspronkelijke plantsoorten en natuurlijke meststoffen gebruikt, wat weer bijdraagt aan het behoud van de biodiversiteit.

De eerste biologische smeerbare roomboter

___
Wie beter dan Balade zou de eerste biologische smeerbare roomboter kunnen introduceren? Gemaakt van melk uit biologische landbouw, is Balade Bio Roomboter de eerste boter die het keurmerk ‘bio’ ook echt verdient. Balade Bio is niet enkel smaakvol en van nature romig, hij is ook 25% minder vet dan gewone roomboter.

Download hier jouw e-coupon en proef onze nieuwe BIO-boter!
brood, kaas, komkommer, garnalen, tuinkers, avocado, pesto, avocadopesto

Reykjavik Rookie

  • Tijd 10 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept

En, gaat u ook voor bio ?

___

De afgelopen jaren is er langzaam maar zeker steeds meer "bio" in onze supermarkten te vinden. Groenten, ketchup, cakes, ... Er zijn tegenwoordig maar weinig levensmiddelen die niet bio zijn. Maar wat zijn er nu de voordelen van?