fr

Kerstvakantie: 3 tips voor activiteiten met kinderen

Kerstvakantie: 3 tips voor activiteiten met kinderen

Een vakantie vol creativiteit

___
Met knutselactiviteiten scoor je altijd. Gepersonaliseerde wenskaarten, papieren slingers, theelichthouders, … haal je inspiratie uit het eindejaarsthema. Of weet je wat, maak decoratie met zoutdeeg! Je kan er de kerstboom mee versieren of ze overal in huis hangen.
Om zoutdeeg te maken heb je dit nodig:
  • 2 glazen bloem
  • 1 glas fijn zout
  • 1 glas water
 
Meng eerst de bloem met het zout in een mengkom. Giet het water erbij en meng goed. Het deeg moet zacht zijn, maar mag niet aan de vingers kleven. Doe er wat extra bloem bij als dat wel het geval is. Als het deeg te kruimelig is, kan je een klein beetje water toevoegen.
 
Rol dan het deeg uit, snijd vormpjes met een uitsteekvorm of met een mes. Maak ook een gaatje met een tandenstoker of een rietje, daar kan je straks een touwtje door steken om de versiering op te hangen. Als je klaar bent, moet het brooddeeg 12u. lang aan de lucht drogen, op een warme plek. Bak het daarna 1u. in de oven op 60-80°C en verhoog dan de temperatuur tot 100-110°C. Laat nog 2u. bakken. Als de vormpjes afgekoeld zijn, kan je ze versieren met acrylverf, lovertjes, … Steek het touwtje erdoor en hang de decoratie in de kerstboom.

Een vakantie vol lekkers

___
Een potje koken om je kinderen bezig te houden tijdens de vakantie, kinderen doen niets liever. Sommige ouders worden afgeschrikt door het idee alleen, maar toch is koken een gouden tip, kinderen vinden het altijd leuk. Laat hen meezoeken naar een lekker dessert of vieruurtje en pas het wat aan aan de kerstsfeer. In plaats van gewone ronde koekjes bijvoorbeeld, maak je ze in de vorm van een kerstboom, een sneeuwman, … Muffins en cupcakes kan je versieren met sterretjes of sneeuwvlokjes. Of waarom geef je je taart geen winterse schwung? Ons recept voor choco-brownietaart in de vorm van Rudolf het rendier is supermakkelijk en leuk om te maken!

Een vakantie vol uitstapjes

___
De vakantie is uiteraard ook hét moment om musea en tentoonstellingen te bezoeken. Weg met spelconsoles, tablets, smartphones, voor een beetje vakantie in eigen land: ga op ontdekking van de hemel in Cozmix, het bezoekerscentrum van de Volkssterrenwacht Beisbroek in Brugge. Of treed in de voetsporen van Kuifje: zelfs als je geen fan bent van strips, is het Hergémuseum in Louvain-la-Neuve een echte aanrader.
Trek naar het technologie- en wetenschapspark Pass in Bergen, als je graag experimenteert en tal van leuke activiteiten wil doen.
De kerstvakantie kan je niet laten voorbijgaan, zonder minstens een kerstmarkt af te schuimen. Of je nu in Brussel, Antwerpen, Luik of zelfs Brugge tussen de gezellige blokhutjes wandelt, niets kan de magische sfeer en de heerlijke geur van warme kastanjes toppen!

Kerstvakantie: 3 tips voor activiteiten met kinderen

___

Het is bijna kerstvakantie en dan rijst onvermijdelijk ook de vraag: hoe hou je de kinderen bezig als het buiten koud is? Gelukkig heeft Balade voor jou enkele activiteiten bedacht om te vermijden dat die kleine hoofdjes helemaal tureluut worden.