fr

Vanillecrème

< Vanillecrème
  • Tijd 25 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 40 cl Balade Room So Light
  • 360 cl halfvolle melk
  • 50 g maïszetmeel
  • 30 g poedersuiker
  • 30 g gepelde walnoten
  • 3 eidooiers
  • 1 vanillestokje

Vanillecrème

Vanillecrème
  • Tijd 25 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Splijt het vanillestokje in twee en schraap er de zaadjes uit. Doe de melk, de vanillezaadjes en het gespleten stokje in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook.
  • Laat het maïszetmeel in een kom oplossen in de room. Doe er de suiker en de eidooiers bij. Klop met een garde tot een gladde mix.
  • Neem het vanillestokje uit de melk. Giet de warme melk al roerend bij de room.
  • Giet de bereiding in het steelpannetje en laat op laag vuur en onder voortdurend roeren indikken. Verdeel de crème over individuele ovenschaaltjes. Zet 2 uur in de koelkast. Hak de walnoten in stukjes en strooi ze vlak voor het opdienen over de crème.