nl

Zomerfruit crumble met yoghurt door @kokerellen

< Zomerfruit crumble met yoghurt door @kokerellen
  • Tijd 50 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 600 g zomerfruit (zoals aardbeien, frambozen, blauwe bessen – vers of diepvries)
  • 2 eetlepels honing of ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Zeste en sap van 1/2de citroen
  • 1 eetlepel maïzena, optioneel
  • Bereiding van de crumblelaag
  • 60g Balade in een pakje 60%, in kleine blokjes op kamertemperatuur
  • 80g havermout
  • 40g bloem
  • 60g amandelmeel (of extra bloem)
  • Afwerking: Yoghurt

Zomerfruit crumble met yoghurt door @kokerellen

Zomerfruit crumble met yoghurt door @kokerellen
  • Tijd 50 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Meng het zomerfruit met honing, citroensap en -zeste, en vanille. Voeg eventueel ook de maïzena toe en schep goed om. Doe het fruit in een ovenschaal.
  • Meng in een kom havermout, bloem, amandelmeel, suiker en een snuifje zout. Voeg de Balade boter 60% toe en wrijf met je vingers tot een kruimelig deeg.
  • Verdeel de crumble over het fruitmengsel en bak gedurende 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot de bovenkant goudbruin is en het fruit bubbelt.
  • Laat een beetje afkoelen en schep in kommetjes. Serveer met een flinke lepel yoghurt erbovenop.
TIP: voeg maïzena toe als je je fruitlaag graag wil indikkken.