nl

Scampi diabolique met tagliatelle en kruidenboterbrood door @kokerellen

< Scampi diabolique met tagliatelle en kruidenboterbrood door @kokerellen
  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 250g tagliatelle
  • 24 scampi, gepeld en ontdarmd
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 teentjes look, geperst
  • 2 soeplepels Balade in een pakje 60%
  • 200ml tomatenpassata
  • 250ml room
  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • 1 koffielepel chilivlokken (of naar smaak)
  • 400g kerstomaatjes
  • Verse peterselie, fijngehakt
  • Bereiding van het kruidenboterbrood
  • 100g Balade in een pakje 60%
  • 2 2 teentjes look, geperst
  • 1 Een handjevol fijngehakte verse kruiden (zoals peterselie, bieslook en rozemarijn)
  • 1 stokbrood

Scampi diabolique met tagliatelle en kruidenboterbrood door @kokerellen

Scampi diabolique met tagliatelle en kruidenboterbrood door @kokerellen
  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Verhit de helft van de Balade boter 60% in een pan op hoog vuur en bak hierin de scampi’s kort bruin op hoog vuur. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal uit de pan en hou even apart.
  • Voeg de rest van de Balade boter 60% toe en stoof de sjalotten en look glazig. Voeg paprikapoeder en chilivlokken toe en bak kort mee.
  • Roer de passata en room erdoor en laat enkele minuten zachtjes inkoken. Kruid met peper en zout.
  • Snij de kerstomaatjes ondertussen doormidden. Hou er een paar apart en voeg de rest bij de saus en laat even meegaren.
  • Voeg de scampi toe aan de saus en laat ze opwarmen en doorgaren in de saus voor enkele minuten. Werk af met verse peterselie.
  • Kook intussen de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  • Verdeel de tagliatelle over de borden, schep de scampi met saus erover en serveer met het warme kruidenboterbrood.
 
 
Voor het kruidenboterstokbrood
Snij het stokbrood schuin in plakjes, maar ga niet helemaal tot onderaan zodat het brood aan de onderkant samen blijft. Meng Balade 60% met de geperste look en de fijngehakte kruiden. Kruid goed af met peper en zout. Smeer het kruidenbotermengsel tussen de sneden. Plaats het brood in de oven en laat kort bakken tot de bovenkant krokant en goudbruin is, en de boter begint te smelten.