nl

Chocoladetaart met stukjes kokosnootdoor@margaux_debiolley

< Chocoladetaart met stukjes kokosnootdoor@margaux_debiolley
  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 6 personen
___
  • 200g Balade Boter in een pakje 60%
  • 200g Zwarte chocolade
  • 175g suiker
  • 40g bloem
  • 30g stukjes kokosnoot
  • 5 eieren

Chocoladetaart met stukjes kokosnootdoor@margaux_debiolley

Chocoladetaart met stukjes kokosnootdoor@margaux_debiolley
  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtstand).
Smelt de boter samen met de chocolade op laag vuur.
Splits de eieren; scheid de dooiers van het eiwit. Klop de dooiers met de suiker tot een glad en licht schuimig mengsel. Voeg vervolgens het gesmolten boter-chocolademengsel toe en meng daarna de bloem erdoor.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het chocolademengsel.
Voeg de kokoschips toe en meng zachtjes.
Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm (of bekleed met bakpapier) en bak ongeveer 20 minuten in de oven.
Laat het gebak even afkoelen voordat je het uit de vorm haalt en geniet ervan!