nl

Macaroni ovenschotel door @kokerellen

< Macaroni ovenschotel door @kokerellen
  • Tijd 65 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 250g macaroni of penne
  • 50g Balade 60% boter in een pakje + 1 eetlepel
  • 800g spaghettigroenten (of 1 ui, 3 wortels & 1 courgette in blokjes)
  • 400g gehakt
  • 700g fles tomatenpassata
  • 2 c. tomatenpuree
  • 2 c. oregano of Italiaanse kruiden
  • 50g tarwebloem
  • 500ml melk
  • 200g geraspte kaas

Macaroni ovenschotel door @kokerellen

Macaroni ovenschotel door @kokerellen
  • Tijd 65 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Kook de pasta beetgaar en giet af.
Doe een eetlepel Balade 60% boter in de pan. Bak gehakt rul in een ruime pan. Voeg de groenten toe en laat 10 minuutjes meebakken.
Doe dan de tomatenpassata erbij.Laat 15–20 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper of eventueel een bouillonblokje
Smelt de Balade 60% boter, roer de bloem eronder gedurende 2 minuten. Voeg beetje bij beetje de melk toe (laat altijd even opwarmen in de pan) voor een gladde saus.
Laat indikken en smelt de helft van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.
Neem een ruime ovenschotel. Verdeel de pasta gelijkmatig en voeg boven op de kaassaus toe. Strooi de rest van de kaas bovenop.
Zet de ovenschotel 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C (hetelucht), tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Laat 10 minuten rusten voor je de vorm losmaakt.