nl

Aardappelpuree met witloof en krokante spekjes door @margaux_debiolley

< Aardappelpuree met witloof en krokante spekjes door @margaux_debiolley
  • Tijd 50 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 100g Balade Boter in een pakje 60%
  • 450g aardappelen
  • 100g gerookte spekjes
  • 6 kleine witloofjes
  • quelques jonge blaadjes (bijvoorbeeld veldsla of rucola)
  • Nootmuskaat
  • zout en peper

Aardappelpuree met witloof en krokante spekjes door @margaux_debiolley

Aardappelpuree met witloof en krokante spekjes door @margaux_debiolley
  • Tijd 50 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in gezouten kokend water gedurende 25 à 30 minuten, tot ze gaar zijn (controleer met de punt van een mes).
  • Pureer de aardappelen met een pureestamper. Voeg de boter, een snufje nootmuskaat, zout en peper toe. Meng goed.
  • Maak het witloof schoon en snijd het in de lengte doormidden. Stoof het in een pan met een klontje boter en een beetje water, op laag vuur, gedurende 10 à 15 minuten tot het zacht is.
  • Bak in een andere pan de spekblokjes tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Serveer de aardappelpuree met het witloof, de spekjes en enkele jonge blaadjes.