fr

Tagliatelle met spaghettiroomsaus

< Tagliatelle met spaghettiroomsaus
  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 12 cl Balade Room 20%
  • 500 g gepelde tomaten
  • 400 g tagliatelle
  • 300 g gemengd gehakt
  • 250 g champignons
  • 130 g wortel
  • 130 g groene selder
  • 120 g geraspte kaas
  • 100 g ui (1 ui)
  • 30 g olijfolie
  • 10 g knoflook (2 teentjes)

Tagliatelle met spaghettiroomsaus

Tagliatelle met spaghettiroomsaus
  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Bereiding

Seizoen: juli tot december
 
  • Hak de ui en de knoflook fijn.
  • Schil de wortel. Snijd de wortel en selder in kleine blokjes.
  • Giet de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak op een middelhoog vuur gedurende ongeveer 6 minuten, blijf roeren.
  • Voeg de blokjes wortel en selder toe en bak nog 5 minuten, goed roeren.
  • Voeg het gemengd gehakt toe en bak nog ongeveer 10 minuten, zorg dat het gehakt uit elkaar valt.
  • Voeg de gepelde tomaten en de (in 4 gesneden) champignons toe. Dek af en kook op een laag vuur gedurende 30 minuten. Af en toe roeren.
  • Voeg de room toe, meng en kook nog 5 minuten.
  • Kook de tagliatelle gaar in water.
  • Giet ze af, maar bewaar 10 cl kookvocht.
  • Giet de pasta, het bewaarde kookvocht en de saus in een grote pan en kook al roerend 1 minuut op een hoog vuur.
  • Serveer direct met kleine basilicumblaadjes en geraspte  kaas.

Nutri-score

Dit recept scoort:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E


  • Nutritionele waarden, per portie (727,4g) : Energie : 814,3kcal ; 3403,9 kj, Vetten: 38,0g waarvan verzadigde vetzuren : 16,6g ; Koolhydraten : 75,8g waarvan suikers 8,3g ; Eiwitten : 11,0g ; Vezels : 36,6g ; Zout : 1,0g.
  • Nutritionele waarden voor 100 g : Energie : 112,0 Kcal ; 468,0kJ ; Vetten : 5,2g waarvan verzadigde vetzuren: 2,3g ; Koolhydraten : 10,4g waarvan suikers: 1,1g ; Eiwitten : 1,5g ; Vezels : ,0g ­; Zout : 0,1g.