fr

Perenijs

  • Tijd 15 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Ingrediënten

voor 6 personen
___
  • 12 cl Balade Room 20%
  • 750 g rijpe peren
  • 50 g honing
  • 50 g water
  • 35 g eiwit (1 ei)

Perenijs

  • Tijd 15 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Bereiding

Doe het water en de honing in een pan. Kook op een middelhoog vuur, en roer goed tot de honing is opgelost. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de blokjes peer met de siroop en de room.
Klop het eiwit stijf. Meng de peerbereiding met het eiwit.
Giet in een ijsmachine en start de machine.
Giet in een diepvriesdoos en bewaar in de diepvries.

Seizoen: augustus tot maart

Nutri-score

Dit recept scoort:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E