fr

Wortel-bonenspread met milde kerrie

< Wortel-bonenspread met milde kerrie
  • Tijd 20 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 35 g Balade Echte Boter Halfvol ongezouten
  • 500 g wortelen
  • 8 sneetjes grof zuurdesembrood (320g)
  • 300 g gekookte witte bonen (uit bokaal)
  • 1/2 theelepel milde kerriepoeder (3g)
  • 1/2 limoen (25g)
  • 2 eetlepels amandel- of lijnzaadolie (30g)
  • 1 eetlepel sesamzaadjes (15g)

Wortel-bonenspread met milde kerrie

Wortel-bonenspread met milde kerrie
  • Tijd 20 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Bereiding

  • Schil de wortelen. Stoom 400 g wortelen tot ze gaar zijn.
  • Laat de witte bonen uitlekken.
  • Pureer de gekookte wortelen samen met de boter, witte bonen en de kerrie.
  • Snij met een dunschiller de rest van de wortelen in dunne reepjes. Meng het limoensap met de amandel- of lijnzaadolie. Giet over de wortelreepjes, voeg de sesamzaadjes toe en meng.
  • Rooster lichtjes de sneetjes brood. Besmeer 4 sneetjes brood met de spreadvan wortel en witte bonen. Voeg wortelreepjes toe en dek af met nog een sneetje brood.

Nutri-score

Dit recept scoort:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E


  • Nutritionele waarden, per portie (307,0g g) : Energie : 445,6Kcal ; 1862,5 kJ, Vetten: 14,8g waarvan verzadigde vetzuren : 3,4g ; Koolhydraten : 60,6g waarvan suikers 11,1g ; Eiwitten : 13,3g ; Vezels : 12,8g ; Zout :  0,7g.
  • Nutritionele waarden voor 100 g : Energie : 145,1 Kcal ; 606,7kJ ; Vetten : 4,8 g waarvan verzadigde vetzuren: 1,1g ; Koolhydraten : 19,7g waarvan suikers: 3,6g Eiwitten : 4,3 g ; Vezels :  4,2g ­; Zout :  0,2g.