fr

Salade van zachtgekookte eieren, toasts met Balade Echte Boter Halvol Ongezouten en waterkers

< Salade van zachtgekookte eieren, toasts met Balade Echte Boter Halvol Ongezouten en waterkers
  • Tijd 20 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 40 g Balade boter halfvol ongezouten
  • 2 avocado's (600g)
  • 8 sneetjes volkoren abdijbrood (320g)
  • 4 eieren (200g)
  • 1 grote rode ui (100g)
  • 100 g jonge sla met rucola
  • 1 schaaltje tuinkers (100g)
  • 100 cl rodewijnazijn
  • 1 dl water
  • 4 eetlepels mayonaise (60g)
  • 2 eetlepels fijne suiker (30g)
  • 1 eetlepel mosterd op grootmoeders wijze (15g)

Salade van zachtgekookte eieren, toasts met Balade Echte Boter Halvol Ongezouten en waterkers

Salade van zachtgekookte eieren, toasts met Balade Echte Boter Halvol Ongezouten en waterkers
  • Tijd 20 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Bereiding

*Een samenwerking met Delhaize
  1. Meng de azijn, de suiker en het water in een kleine slakom. Roer er de rode ui in fijne plakjes onder. Laat rusten.
  2. Dompel de eieren voorzichtig met een schuimspaan in een grote steelpan kokend water en reken, naargelang hun grootte, 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet de eieren af en dompel ze in koud water.
  3. Doe de mayonaise met de mosterd op oude wijze en 3 el marinade-azijn van de rode ui in een kleine bokaal. Sluit en schud.
  4. Ontpit de avocado’s, schil ze en snijd ze in kleine plakjes. Pel de zachtgekookte eieren. Besmeer de broodsneetjes met de halfvolle zachte Baladeboter en bestrooi ze met tuinkers.
  5. Verdeel de jonge sla over grote borden, voeg de avocado’s en uitgelekte plakjes rode ui toe. Leg er de eieren bovenop, prik met een mes in elk ei en serveer. Geef er de boterhammen met tuinkers bij en zet de dressing apart op tafel.

Tip: Het geheim van perfecte zachtgekookte eieren? Gebruik eieren op kamertemperatuur en kook ze in een grote hoeveelheid water, zodat dit snel opnieuw kookt. Verlaag het vuur dan lichtjes om te vermijden dat de eieren constant in het water springen en tegen elkaar botsen.

Recept in samenwerking met Delhaize

Nutri-score

Dit recept scoort:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E


  • Nutritionele waarden, per portie (418,5,g) : Energie : 781,6kcal ; 3267,0 kj, Vetten: 52,7g waarvan verzadigde vetzuren : 12,1 g ; Koolhydraten : 52,4g waarvan suikers 12,9 g ; Eiwitten : 18,3g ; Vezels : 10,3g ; Zout :  1,8g.
  • Nutritionele waarden voor 100 g : Energie : 186,8 Kcal ; 780,7kJ ; Vetten : 12,6 g waarvan verzadigde vetzuren: 2,9g ; Koolhydraten : 12,5g waarvan suikers: 3,1g Eiwitten : 4,4 g ; Vezels :  2,5g ­; Zout :  0,4g.